Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Η Ένωση Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδήγησης Ν. Πιερίας για την απόφαση του Δήμου Κατερίνης να καταργήσει τις θέσεις στάθμευσης στις Σχολές Οδήγησης.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, αξιότιμο Δημοτικό Συμβούλιο. Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο...

και στη συνέχεια από την ανάρτηση στη Διαύγεια, (ΑΔΑ 6ΘΠΛΩΕΤ-55Γ), την απόφασή σας να καταργήσετε τις παραχωρημένες θέσεις στάθμευσης στις Σχολές Οδήγησης του νομού μας, με την αιτιολογία πως δεν προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. Καθώς και το πρόσχημα πως το όχημα της Σχολής απουσιάζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και δεν καταλαμβάνει τη θέση που του έχει παραχωρηθεί.


Σας ενημερώνουμε πως οι θέσεις που καταλαμβάνουν οι Σχολές του νομού μας ανέρχονται σε 6 (έξι) και αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως αυτές οι 6!!! θέσεις δημιουργούν αυτό το τόσο μεγάλο πρόβλημα. Στα σημεία που βρίσκονται γραφεία συναδέλφων που έχουν παραχωρηθεί οι θέσεις υπάρχει αδυναμία στάσης έστω και ενός λεπτού για την αποβίβαση και επιβίβαση του μαθητή κατά τη διάρκεια της αλλαγής του μαθήματος πράγμα που γίνεται αρκετές φορές την ημέρα. Άλλωστε η παραχώρηση έχει γίνει για συγκεκριμένες ώρες, συνήθως 09:00-21:00, οπότε κατά διάρκεια του υπόλοιπου 24ώρου οι θέσεις είναι ελεύθερες.


Στην πόλη μας υπάρχουν δεκάδες ανάριμθα οχήματα σταθμευμένα εδώ και εκεί που καταλαμβάνουν θέσεις παράνομα χωρίς να πληρώνουν καν τέλη κυκλοφορίας και μάλιστα επί σειρά ετών. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν θέσεις με δίκυκλα που επίσης δε φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας, που καταλαμβάνουν θέσεις με γλάστρες, ομπρέλες, ζαρντινιέρες και κάθε λογής ιδιοκατασκευή.


Το πρόβλημα κύριε Δήμαρχε δεν είναι οι 6 θέσεις μας. Το πρόβλημα είναι η γενικότερη έλλειψη θέσεων στάθμευσης σε μια τόσο επιβαρυμένη από το κυκλοφοριακό πόλη όπως είναι η Κατερίνη. Σκεφτείτε πως μετά το κλείσιμο πολλών τραπεζών, δημοσίων υπηρεσιών κλπ από τα χωριά του νομού μας, πολλοί κάτοικοι αυτών την επισκέπτονται καθημερινά. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλές φορές το πρόβλημα γίνεται εξουθενωτικό.


Η σήμανση, σηματοδότηση και η οριζόντια διαγράμμιση είναι από τις χειρότερες που μπορεί κανείς να συναντήσει.


Κατόπιν όλων των παραπάνω ελπίζουμε να ξανασκεφτείτε το θέμα της παραχώρησης των θέσεων στους συναδέλφους και να προχωρήσετε σε ενέργειες που πραγματικά θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη μας.


Θα είμαστε σε κάθε περίπτωση δίπλα σας, εφόσον ζητηθεί η συμβολή μας, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής των δημοτών καθώς είμαστε πεπεισμένοι πως στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας θα πρέπει πλέον να μιλάμε για την Κοινωνία της Κυκλοφορίας και την μικροκινητικότητα και όχι για τις θέσεις στάθμευσης.


Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας 
Παναγιωτίδης Ιωάννης Οικονόμου Βαγγέλης


*Το δημοσίευμα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" για την κατάργηση των θέσεων στάθμευσης: https://pierikialithia.blogspot.com/2020/01/blog-post_67.html