Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝ, 0-2 Ο ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑ ΔΙΟΥ

Πραγματοποιώντας τη χειρότερη εντός έδρας εμφάνιση μέχρι σήμερα στη σεζόν, ο Δίας Δίου υπέστη σοκαριστική αλλά δίκαιη ήττα με 0-2...

από τον σχεδόν καταδικασμένο Διγενή Νεοχωρίου, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι παίκτες του Παναγιώτη Παρασίδη παρουσιάστηκαν αγνώριστοι στη σημερινή αναμέτρηση, εμφανώς επηρεασμένοι και από το «αποδυτηριακό» πρώτο γκολ των φιλοξενουμένων (16ο δευτερόλεπτο!) δίχως να καταφέρουν να πιάσουν στα στάνταρ της δικής τους γνωστής απόδοσης των τελευταίων παιχνιδιών. Το δεύτερο γκολ του Διγενή στο 65’ έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας των Τρικάλων, με τον Δία από εκείνο το σημείο και έπειτα να έχει κάποιες καλές στιγμές για να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς, κυρίως με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Νάκα (με τη μία να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι στο 75’) χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο Διγενής δραπέτευσε από το Δίον με μία απόλυτα δίκαιη επικράτηση και αύξησε τις λιγοστές ελπίδες που έχει για την υπόθεση παραμονή. Αντιθέτως, η ομάδα μας δεν εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη της έδρας αλλά και την ήττα της Αταλάντης από τον Διαγόρα Στεφανοβικείου, με αποτέλεσμα να διατηρηθεί στους 25 βαθμούς και στο -3 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Επόμενη αναμέτρηση για τον Δία Δίου την ερχόμενη Κυριακή (1/3 – 15:00) με τον δεύτερο της βαθμολογίας Θησέα Αγρίας σε μία πολύ δύσκολη εκτός έδρας αποστολή.

Μόλις στο 16ο δευτερόλεπτο ήρθε η ψυχρολουσία στο Δίον, με τον Διγενή να πετυχαίνει το γρηγορότερο τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα! Ο Παγωνίδης έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω και ο Τσιγκαρίδης το εκμεταλλεύτηκε, πλασάροντας με το δεξί εντός περιοχής για το 0-1.

Στο 9’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά με την κεφαλιά του Κοντογεώργη από την καρδιά της άμυνας του Δία να περνά λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Δ.Αλεξίου πλάσαρε με το αριστερό εκτός εστίας από πλεονεκτική θέση, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Διβανές είδε το δεξί σουτ του να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ζωγράφου.

Ο Δίας ξύπνησε μετά το 20’ και έκανε τις πρώτες του τελικές προσπάθειες στο ματς, με τον Μανίκα στο 21’ και τον Ευαγγελόπουλο στιγμές αργότερα χωρίς ωστόσο να απειληθεί ιδιαίτερα ο Ράπτης.

Στο 25’ το δυνατό δεξί σουτ του Ανέστη Παναγιωτίδη κατέληξε πάνω από τα δοκάρια, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 38’ απείλησε με τον ίδιο τρόπο με τον τερματοφύλακα του Διγενή να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 42’ ο Δίας έχασε την μεγαλύτερή του ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σκορ, με τον Λιόλιο να βγάζει σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι βρίσκοντας τον Ανέστη Παναγιωτίδη, με τον επιθετικό του Δία να πλασάρει ανενόχλητος άουτ από τα τρία μέτρα σχεδόν!

Στο δεύτερο μέρος, ο Διγενής προειδοποίησε αρχικά στο 58’ με τον Αλεξίου να σπαταλάει τεράστια ευκαιρία καθώς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Ζωγράφος σταμάτησε με μεγάλη επέμβαση το δυνατό του σουτ.

Στο 65’ η ομάδα των Τρικάλων πάγωσε ξανά το Δίον, με τον Τσιγκαρίδη να σουτάρει με το αριστερό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Ζωγράφου πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση για το 0-2.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα, ο Δίας προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς με την είσοδο του Βασίλη Νάκα στον αγωνιστικό χώρο να δίνει μία πνοή στην ομάδα μας.

Στο 75’ ο έμπειρος μεσοεπιθετικός με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της ίδιας φάσης ο Παπαστεργίου σούταρε με το δεξί προς την εστία, με τον Ράπτη να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση κρατώντας το μηδέν!

Στο 84’ και πάλι ο Νάκας απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά το δυνατό συρτό σουτ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 89’ το δυνατό σουτ του Ανέστη Παναγιωτίδη εντός της περιοχής έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 90+1’ η κεφαλιά του προωθημένου Νίκου εξουδετερώθηκε από τον Ράπτη ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σωτήρια.

Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ. Αντωνίου με α’ βοηθό τον κ. Νάκα και β’ βοηθό τον κ. Δεδικούση (ΕΠΣ Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Λαζαρίδης (71’ Νάκας), Δερμίσης, Νίκου, Λιόλιος, Καραθάνος (46’ Παπαστεργίου), Παγωνίδης, Ευαγγελόπουλος (64’ Μαυρίδης), Καλουσίδης (46’ Καλαμπάκας), Α.Παναγιωτίδης, Μανίκας.

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Σπύρος Ευαγγέλου): Ράπτης, Γούτσιος, Σταμέκος, Μωραίτης, Μανώλης, Τσιγκαρίδης, Μακρής, Θ.Αλεξίου (80’ Αυγουστάκος), Διβανές, Κοντογεώργος (60’ Λαγκαδηνός), Δ.Αλεξίου (88’ Κερασιώτης).

Γραφείο Τύπου Δία Δίου