Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ετήσιος Χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας (23/2/2020)

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε ο Ετήσιος Χορός της Ένωσης Ποντίων Πιερίας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020...

στο οικογενειακό κέντρο "ΘΕΑΜΑ". Μέλη και φίλοι του συλλόγου συναντήθηκαν για μία ακόμα φορά, τιμώντας με την παρουσία τους την καθιερωμένη εκδήλωση του συλλόγου.

Το πρόγραμμα άνοιξε με τους Γιώργο Φιρινίδη στη λύρα και τραγούδι και τον Γιώργο Ζαπουνίδη στη λύρα το τραγούδι και το αγγείο, στο νταούλι ήταν ο Φάνης Μεγαλόπουλος και στο αρμόνιο ο Γιάννης Γαργαετίδης.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παραδοσιακό γεμάτο κέφι γλέντι με τον αξιόλογο ερμηνευτή του ποντιακού τραγουδιού Γιώργο Ορφανίδη και τον Αντώνη Νικηφορίδη στη λύρα, ενώ τους συνόδεψε ο Σίμος Συμεωνίδης στο νταούλι.

Εξήραν το μεγάλο έργο που επιτελεί η Ένωση Ποντίων Πιερίας στους χαιρετισμούς που απηύθυναν η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου καθώς και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριακίδης.

Την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, παρουσιάζοντας παραδοσιακού χορούς του Πόντου. Ο κόσμος χειροκρότησε την εντυπωσιακή παρουσία των χορευτών, οι οποίοι για ακόμα μία φορά έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η ακούραστη και αξιόλογη χοροδιδάσκαλος του συλλόγου κα. Έφη Τουμπουλίδου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ. Κώστας Παπουτσίδης, ευχαρίστησε τον κόσμο για την δυναμική παρουσία του στην εκδήλωση καθώς και για την μεγάλη στήριξη που παρέχει σε όλες τις δράσεις του συλλόγου, ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους μεγάλους χορηγούς και όλους αυτούς που στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογο. Ευχαρίστησε για την πολυετή προσφορά της στον σύλλογο, απονέμοντας τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Διοικητικού συμβουλίου, στην επί χρόνια υπεύθυνη της Ιματιοθήκης της Ένωσης Ποντίων Πιερίας , την κα. Ελένη Λαζαρίδου-Σκουλαριώτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο βράβευσε τους μαθητές του συλλόγου που προβιβάστηκαν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους Γιώργο Ορφανίδη, Αντώνη Νικηφορίδη στο τραγούδι και τη λύρα αντίστοιχα. Ο κόσμος έσπευσε να γεμίσει την πίστα γλεντώντας, χορεύοντας και τραγουδώντας μέχρι το βράδυ. Ο Γιάννης Κουρτίδης από τους πιο παραδοσιακούς και αξιόλογους καλλιτέχνες παρευρέθηκε στην εκδήλωση και τραγούδησε μαζί με τον Γιώργο Ορφανίδη κρατώντας αμείωτο το κέφι του κόσμου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η κα. Σοφία Χατζηδημητρίου.





Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Βουλευτές του νομού, η κα Άννα Μάνη Παπαδημητρίου , η κα. Μπέτυ Σκούφα, ο κ. Φώντας Μπαραλιάκος, η εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Σάββα Χιονίδη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης κ. Φάνης Τερζόπουλος, καθώς περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στον ετήσιο χορό παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της ΠΟΕ, κ Στάθης Κατσίδης, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, αναφέροντας τη σπουδαιότητα του Πολιτιστικού κέντρου που αποτελεί η Ένωση Ποντίων Πιερίας από το 1928. Κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στον 15ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, Μέγας Αλέξανδρος στις 12 Απριλίου 2020.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Πολιτιστικοί σύλλογοι όπως, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «οι Σταυραετοί», η Εύξεινος Λέσχη Περιστάσεως, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου Πιερίας «Ζιάζιακος», ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρετής Θεσ/νίκης «Διογένης ο Σινωπεύς», ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας, η Θρακική Εστία Κατερίνης, ο Σύλλογος Κρητών Πιερίας «το Ξαθέρι», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδ. Σταθμού Κατερίνης, η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών, η «Παναγία Σουμελά» Κατερίνης, η Ένωση Ποντίων Πανοράματος, και ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν».

Οι πλούσιες δράσεις του συλλόγου συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, και το μεγάλο ραντεβού δίνεται και πάλι για τους φίλους και τα μέλη στα Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα το καλοκαίρι.


Για το Δ.Σ. 
της Ένωσης Ποντίων Πιερίας 

Ο Πρόεδρος  
Κώστας Παπουτσίδης 
Η Γεν. Γραμματέας
Περιστέρα Πεΐδου