Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Επιστολή Συλλόγων Γονέων 3ου ΓΕΛ & 3ου Γυμνασίου προς τον Δήμαρχο Κατερίνης

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου Κατερίνης...

με μοναδικό θέμα την εξέλιξη των εργασιών αποπεράτωσης του Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος.

Το διάστημα 16-17 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές πραγματοποίησαν κατάληψη του σχολείου με αίτημα την άμεση ολοκλήρωση και παράδοση του Γυμναστηρίου. Οι μαθητές προέβαλαν ως επιχείρημα, ότι αν και υπήρξε δέσμευση εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών ότι θα πραγματοποιούταν σχετική ενημέρωση από τις 15 Ιανουαρίου, αυτό δε συνέβη και για το λόγο αυτό προχώρησαν σε κινητοποιήσεις.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων έσπευσαν να συζητήσουν με τους μαθητές αποτρέποντας τους να συνεχίσουν την κατάληψη και ζήτησαν συνάντηση μαζί για να συζητηθεί το θέμα αυτό. Κατά τη συνάντηση, οι Πρόεδροι των Συλλόγων και οι εκπρόσωποι των 15 μελών ενημερώθηκαν ότι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου κατά τα τέλη Φεβρουάριου, μετά από την εκταμίευση ενός δανείου μέσω του οποίου θα καλυφθεί η σχετική δαπάνη.

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων ενημέρωσαν τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών σχετικά με τις εξελίξεις. Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι σε περίπτωση μη τήρησης των δεσμεύσεων, να προχωρήσουμε από κοινού με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές σε δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο να ικανοποιηθεί επιτέλους αυτό το δίκαιο και μακρόχρονο αίτημα.

Όπως σίγουρα γνωρίζετε, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το Γυμναστήριο θα ήταν έτοιμο από την άνοιξη του 2019 πράγμα που δεν έγινε. Το έργο έχει ολοκληρωθεί μόνο κατά τα 2/3. Επίσης και στο μακρινότερο παρελθόν παρά τις μελέτες και τα αιτήματα που υποβλήθηκαν κατά καιρούς και τις διαβεβαιώσεις των εκάστοτε αρμοδίων το έργο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Οι μαθητές των σχολείων εξακολουθούν να μη διαθέτουν χώρο άθλησης και τις ημέρες με κακοκαιρία περνούν τις ώρες του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής μέσα στις τάξεις τους. Εξακολουθούν να μη διαθέτουν μια άρτια αίθουσα για τις εκδηλώσεις και τις γιορτές τους με αποτέλεσμα να μετακινούνται στην Εκάβη ή να στοιβάζονται στο υπόγειο του σχολικού κτιρίου, το οποίο δεν πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και φυσικά δε μπορεί να φιλοξενήσει όλους μαζί τους μαθητές του κάθε σχολείου.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας απέναντι σε θέματα που άπτονται του αθλητισμού, των νέων και της Παιδείας, ευελπιστούμε ότι εσείς θα τηρήσετε τη δέσμευσή σας και ότι οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και του 3ου ΓΕΛ θα αποκτήσουν επιτέλους το δικό τους Γυμναστήριο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις κι οποιαδήποτε επιπλέον στοιχεία απαιτούνται και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

Με τιμή

Εκ μέρους των Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου ΓΕΛ
Δημήτριος Σκαμπαρδώνης
Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου 3ου ΓΕΛ

Εκ μέρους των Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου
Γεώργιος Σκοπελίτης
Πρόεδρος Δ.Σ. Συλλόγου 3ου Γυμνασίου