Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)"

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών...

Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)” σε πολίτες του Ν. Πιερίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι διάρκειας 6 ωρών, και οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, στην εφαρμογή της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδιστές, για ενήλικες παιδιά και βρέφη. Η ύλη του προγράμματος είναι προσαρμοσμένη, εναρμονισμένη και σύμφωνη με τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC).

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν δεκαεπτά (17) πολίτες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, από την εκπαιδεύτρια του τμήματος κ. Χαλκίδου Γεωργία.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής που θα συμβεί σε ένα συνάνθρωπό τους ή σε ένα δικό τους άνθρωπο, μέχρι να έρθουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το οποίο έχει ισχύ για πέντε χρόνια.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κατερίνης, ευχαριστεί θερμά τον κ. Λαφατζή Αριστοτέλη, υπεύθυνο του καταστήματος Segafredo, επί της οδού Χατζόγλου 28 στην Κατερίνη, για την ευγενική προσφορά ροφημάτων στους εκπαιδευόμενους την ημέρα του σεμιναρίου καθώς και για την στήριξή του.