Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Δίας Δίου: "Οι φίλαθλοι της Αταλάντης μας έλεγαν... Βούλγαρους! Εχθρική αντιμετώπιση με συμπεριφορές που γυρίζουν το άθλημα χρόνια πίσω"

ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΙΑΣ. Ήττα στην Αταλάντη με 1-0.

Έπειτα από ένα πραγματικό ντέρμπι παραμονής όπου η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, ο Δίας Δίου πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις μέσα στην Αταλάντη αλλά γνώρισε την ήττα με 1-0 από την ομώνυμη ομάδα στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η ομάδα μας πραγματοποίησε ένα αψεγάδιαστο πρώτο 45λεπτο (ίσως το κορυφαίο της σεζόν εκτός έδρας) τόσο αμυντικά μπλοκάροντας τον αντίπαλο που απείλησε μόνο με ένα σουτ εκτός περιοχής, όσο και επιθετικά σπαταλώντας τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθεί, δύο φορές με τον Μανίκα και άλλες τόσες με τον Ανέστη Παναγιωτίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, απείλησαν κυρίως με μακρινά σουτ τα οποία εξουδετέρωσε ο εξαιρετικός Ζωγράφος ο οποίος δεν είχε ωστόσο την απάντηση και στην κεφαλιά του Πάππου στο 80’ με το γκολ αυτό να κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Δίας ο οποίος ταξίδεψε στην Αταλάντη για δύο αποτελέσματα έτσι ώστε να υπερτερεί της αντιπάλου του σε περίπτωση που έπαιρνε την ισοπαλία, έφυγε με άδεια χέρια και πλέον η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται τρεις βαθμούς μπροστά (28 βαθμ.) ενώ έχει και το «αβαντάζ» σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Δία στο τέλος του πρωταθλήματος.


➤ Αλγεινή εντύπωση στο ματς προκάλεσε η εχθρική αντιμετώπιση των φιλάθλων της Αταλάντης ως προς τα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών μας αλλά και των ανθρώπων του πάγκου από τη σέντρα μάλιστα του παιχνιδιού, σε καταστάσεις που γυρίζουν το άθλημα πολλά χρόνια πίσω, με άθλιες εκφράσεις (μεταξύ άλλων Βούλγαροι) να εκστομίζονται από την κερκίδα.


Η διοίκηση του Δία Δίου καταδικάζει αυτά τα περιστατικά τα οποία δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο, με την φιλοξενία μας μάλιστα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ανάμεσα στις δύο ομάδες να ήταν υποδειγματική.


Πλέον ο Δίας ο οποίος βρίσκεται στο -3 από τη ζώνη του υποβιβασμού, στρέφει την προσοχή του στην εντός έδρας αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής (23/2 – 15:00) απέναντι στο Διγενή Νεοχωρίου.

Στο 15ο λεπτό της συνάντησης ο Δίας έχασε την πρώτη μεγάλη του στιγμή, όταν έπειτα από το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ευαγγελόπουλος, ο Ανέστης Παναγιωτίδης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με δύσκολη επέμβαση έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 20’ ο Παγωνίδης τροφοδότησε εξαιρετικά τον Μανίκα, με τον επιθετικό του Δία να πλασάρει με το αριστερό από κοντά και τον Καπετάνο να απομακρύνει με τα πόδια σε κόρνερ.

Στο 30’ ο Ευαγγελόπουλος έβγαλε σε θέση βολής τον Ανέστη Παναγιωτίδη αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ από πολύ ευνοϊκή θέση.

Στο 31’ η Αταλάντη απείλησε για πρώτη φορά στο ματς, με τον Μαλισσόβα να σουτάρει λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και τον Ζωγράφο να πέφτει στην αριστερή γωνία του παραχωρώντας κόρνερ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μανίκας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έκανε κακό τελείωμα με το δεξί εξωτερικό σπαταλώντας μία ακόμη ευκαιρία για το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και στο 47’ το δυνατό σουτ του προωθημένου Τσακανίκα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 48’ η ομάδα μας απάντησε στις ευκαιρίες με τον Ευαγγελόπουλο να επιχειρεί δεξί πλασέ εντός της μεγάλης περιοχής και τον Καπετάνο να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 56’ η κεφαλιά του Κωστίκα από το ύψος του πέναλτι πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά μετά το συρτό σουτ του Αντωνόπουλου εξουδετερώθηκε από τον Ζωγράφο.

Στο 65’ ο Κωστίκας προσπάθησε να νικήσει τον Ζωγράφο σουτάροντας στην κλειστή του γωνία, αλλά ο τερματοφύλακας του Δία είχε σωστή αντίδραση βγάζοντας σε κόρνερ.

Στο 67’ ύστερα από κακή αμυντική συνεννόηση των γηπεδούχων ο Μανίκας «τρύπησε» στη φάση και πλάσαρε από κοντά αλλά ο Καπετάνος σταμάτησε την προσπάθειά του.

Στο 80ο λεπτό η Αταλάντη άνοιξε το σκορ στη συνάντηση, με τον Δήμο να εκτελεί το κόρνερ και τον Πάππο να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Δία βρίσκοντας δίχτυα για το 1-0.

Στο 82’ ο Ζωγράφος κράτησε την ομάδα μας μέσα στη διεκδίκηση του ματς, σταματώντας με εκπληκτική απόκρουση με το ένα χέρι το δυνατό σουτ του Δήμου.

Ο Δίας στο φινάλε είχε δύο ακόμη καλές στιγμές για να φύγει από τη Φθιώτιδα με το βαθμό της ισοπαλίας, αρχικά στο 88’ με το απευθείας φάουλ του Νάκα να περνά από όλους και τον Παγωνίδη να μη βρίσκει για ελάχιστα τη μπάλα με κοντινή προβολή και εν συνεχεία στο 90’ όταν ύστερα από εξαιρετικά δομημένη αντεπίθεση ο Ευαγγελόπουλος που ήταν ο τελικός αποδέκτης πλάσαρε με το αριστερό από ευνοϊκή θέση με την μπάλα να σταματά πάνω σε σώμα αμυνόμενου.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Πουλόπουλος (ΕΠΣ Πειραιά) με α’ βοηθό τον κ. Γεωργακόπουλο (ΕΠΣ Πειραιά) και β’ βοηθό τον κ. Παπαδόπουλο (ΕΠΣ Κιλκίς).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗ (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Καπετάνος, Τσακανίκας, Πάππος, Σαλιάι (26’ Μαργαρίτης), Μακρόπουλος, Κουτσούμπας, Δήμος, Αντωνόπουλος (72’ Δουβάρας), Κωστίκας (90’ Λαμπρόπουλος), Μαλισσόβας, Χαικάλης.

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Λαζαρίδης, Νίκου, Λιόλιος, Μαυρίδης, Καραθάνος, Παγωνίδης, Ευαγγελόπουλος, Καλουσίδης (85’ Τσουρέκας), Α.Παναγιωτίδης, Μανίκας (77’ Νάκας).

Γραφείο Τύπου Δία Δίου