Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Η EUROBANK ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟ 5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης βραβεύτηκε στο Πλαίσιο του Προγράμματος της EUROBANK «Η Μεγάλη στιγμή για την Παιδεία».
  Το βραβείο αριστείας μας απονεμήθηκε χάρη στην μεγάλη, μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων της σχολικής περιόδου 2018-2019, επιτυχία του μαθητή μας Ιωάνννη Καραγιαννίδη, φοιτητή πλέον της Στρατιωτικής Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών. Ο μαθητής μας εκτός του ότι πρώτευσε στο σχολείο μας, ήταν και ο πρώτος σε αριθμό μορίων σε ολόκληρο το νομό Πιερίας.

Συγχαίρουμε το μαθητή μας Ιωάνννη Καραγιαννίδη για τη σημαντική αυτή διάκριση που οφείλεται στο ότι δεν έπαψε ποτέ να εργάζεται σκληρά με γνώμονα την αγάπη του για μάθηση, με ισχυρά κίνητρα και σαφείς στόχους. Με το λαμπρό του ήθος και τον ευχάριστο χαρακτήρα του, την προσαρμοστικότητα, την υπομονή και την επιμονή του αποτελεί πρότυπο για όλους τους μαθητές. Συγχαίρουμε θερμά και την οικογένειά του που τον στήριξε στην τιτάνια προσπάθειά του. Ευχόμαστε η βράβευση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για νέες προσπάθειες και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας που αγαπούν τους μαθητές τους και μέσα σε κλίμα κατανόησης, ενσυναίσθησης και συμπαράστασης επιτελούν τα διδακτικά τους καθήκοντα στο ακέραιο. Εκπαιδευτικοί εργατικοί, ακούραστοι, γεμάτοι μεράκι που με καλή διάθεση και χαμόγελο δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα μέσα αλλά και έξω από την τάξη. Που με πλήθος εξωδιδακτικές δραστηριότητες προσπαθούν να μυήσουν τους μαθητές στη δημοκρατική συνείδηση, στην συλλογικότητα, στην αλληλεγγύη, στην αγάπη για το περιβάλλον, στο θέατρο και τις τέχνες. Που προετοιμάζουν τους μαθητές μας ώστε να γίνουν οι άνθρωποι που με τις γνώσεις τους, το ήθος τους, την παιδεία τους και το όραμά τους να ανοίγουν νέους δρόμους στη ζωή και να δίνουν απαντήσεις στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά την EUROBANK για τον «δίκαιο έπαινο» και την έμπρακτη αναγνώριση που συνιστά ισχυρό κίνητρο ηθικό και πνευματικό για προσπάθεια και αγωνιστικότητα.

Η βράβευση αυτή μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και μας δίνει μεγάλη χαρά. Δημιουργεί σε όλους μας περισσότερες ευθύνες προκειμένου να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλων των μαθητών μας, για την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών και περιβάλλοντος ώστε να μη σταματούν να ονειρεύονται, να αισιοδοξούν και να δημιουργούν, καθώς στην εποχή μας είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι.

Μαρία Κορύτσα

Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Κατερίνης