Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Από τα ΜΑΤ του Αλέξη στα ΜΑΤ του Κυριάκου. Και στην μέση ο πολίτης…


Όταν οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την βία και την καταστολή ως διαπραγματευτικό όπλο, έχουν χάσει το παιχνίδι και η κατάρρευση τους είναι θέμα χρόνου.

Από την αυταρχική επιβολή της «Συμφωνίας των Πρεσπών», με ΜΑΤ και αποφασίζουμε και διατάζουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, φθάσαμε στα κλειστά κέντρα και τις αναγκαστικές επιτάξεις με το έτσι θέλω ή καλύτερα με τα ΜΑΤ της ΝΔ.

Θέμα χρόνου λοιπόν και για την ΝΔ να γευτεί τους καρπούς της πολιτικής της που μαζί με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ένα φοβερό δίδυμο, καταστολής και αυταρχικότητας αλλά και φίμωσης των δικαίων αιτημάτων της κοινωνίας.

Κάποια στιγμή πρέπει ο πολίτης να καταλάβει ότι αυτά που του λένε προεκλογικά οι υποψήφιοι βουλευτές, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μετά την εκλογή τους θα ξεχάσουν τα πάντα. Το μόνο που νοιάζει τους βουλευτές είναι πως θα εκλεγούν και πως θα διατηρηθούν στην θέση τους όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Αν δεν το καταλάβει αυτό ο Έλληνας και η Ελληνίδα θα τρώνε διαρκώς παραμύθι και φαινόμενα όπως τα παραπάνω θα επαναλαμβάνονται όλο και συχνότερα.

Όσο για τους νησιώτες μας (που αποτελούν ένα από τα πιο αδικημένα κοινωνικά στρώματα της πατρίδας μας), το αίτημα τους δεν θα πρέπει να είναι «κανένα κλειστό κέντρο στην περιοχή τους», αλλά «να απελαθούν όλοι οι Πακιστανοί, Αφγανοί κ.α που έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα» και φυσικά δεν είναι σε καμία περίπτωση πρόσφυγες.

Δεν είναι λύση για κανένα μας να μεταφέρει η κυβέρνηση τους μετανάστες στην ενδοχώρα, αφού σε λίγο διάστημα πάλι τα νησιά μας θα γεμίσουν με μεταναστευτικές ροές.

Όσο οι κυβερνήσεις μας δεν παίρνουν δραστικά μετρά (οι βουλευτές μας που ψηφίσαμε είναι αυτοί που αποτελούν την κυβέρνηση...) και δεν κάνουν «αφιλόξενη» την Ελλάδα για τους υποψήφιους παράνομους-παράτυπους μετανάστες, το πρόβλημα θα συνεχίζεται να υφίσταται και κάποια στιγμή θα είναι μη αναστρέψιμο.

Γιατί άραγε οι κυβερνήσεις και οι βουλευτές μας δεν παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα, τα οποία τα γνωρίζει ακόμα και η... "κουτσή Μαρία";

Εσείς γιατί πιστεύετε ότι δεν το κάνουν;