Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020

Η κοπή της βασιλόπιτας του ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκδήλωση του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, στο Ζαχαροπλαστείο "Κρυστάλ" στην Ολυμπιακή Ακτή.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν o Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ξενοφώντας Μπαραλιάκος, η Βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κα Μπέτυ Σκούφα, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Κατερίνης κ. Νικόλαος Τσιαμπέρας, καθώς και Πρόεδροι τοπικών Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.


Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥ.Π.Φ.Α. κ. Ανδρέας Παπανικολάου, αναφέρθηκε στους βασικούς σκοπούς του Συλλόγου, που είναι :

-Η ανάπτυξη της επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και η εφαρμογή τους στην εκπαίδευση.

-Η επιμόρφωση των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, η οργάνωση ποικίλων δραστηριοτήτων, καθώς και η διαμόρφωση και αξιοποίηση κατάλληλων υποδομών και χώρων άθλησης και τέλος,

-Η δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και προτάσεων μεταξύ των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος είπε: «Γνωρίζουμε όλοι τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο σύλλογός μας και οι οποίες συντελούν στη δημιουργία μιας απαξίωσης της ειδικότητάς μας, αλλά και του ίδιου του αντικειμένου μας. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να αντιδράσουμε και να εκφραστούμε με μια αφίσα που δημιουργήσαμε, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο με μια εικόνα.

Όταν η υγεία μας κλονίζεται, αυτό είναι θέμα που αφορά τους ειδικούς, δηλαδή τους γιατρούς. Όταν θέλουμε να τη διατηρήσουμε και να την προάγουμε μέσω της άθλησης, αυτό είναι θέμα που αφορά τους Γυμναστές. Που χάρη στη μόρφωση και την παιδαγωγική τους κατάρτιση και πάνω από όλα την αθλητική τους παιδεία, οδηγούν με ασφάλεια τα νέα παιδιά στο φωτεινό μονοπάτι του αθλητισμού. Θέλω να ζητήσω απ’ όλες και όλους σας να μεταφέρετε το μήνυμα, το μήνυμα της αφίσας μας, σε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορείτε, προκειμένου να ισχυροποιήσουμε την αξία του αθλητισμού στην κοινωνία μας, προς όφελος όλων μας.»


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τα μέλη και τους φίλους που παρευρέθηκαν σ’ αυτή την όμορφη και ζεστή βραδιά κι εύχονται σε όλους υγεία, οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο.

Και του χρόνου με υγεία!

Το Δ.Σ.