Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Ανακοίνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Αγαπητοί συμπολίτες.

Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πανδημία του Κορωνοϊού Covid-19 και σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πιερίας με αίσθημα ευθύνης και με σκοπό την όσο το δυνατόν καθυστερημένη εξάπλωση της πανδημίας ανακοινώνουμε προς το κοινό τα ακόλουθα:


Προχωράμε στη λήψη έκτακτων μέτρων για όσο διάστημα χρειαστεί και στην εφαρμογή Πρωτοκόλλου Ενισχυμένης Επαγρύπνησης στα Οδοντιατρεία του Νομού Πιερίας.

Στα πλαίσια της τήρησης των οδηγιών του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας και την αποφυγή άσκοπης και δυνητικά επικίνδυνης μετακίνησης των ασθενών, τα οδοντιατρεία που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης μας για το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών, πάντα κατά την κρίση του θεράποντος οδοντιάτρου.

Σας παρακαλούμε να διαβάσετε και να ακολουθείτε με προσοχή τις ακόλουθες οδηγίες:


1) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ - ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ


-Όταν αισθανθείτε πόνο επικοινωνήστε με τον προσωπικό οδοντίατρό σας, ώστε να σας συμβουλέψει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει κατά το δυνατόν το επείγον ή όχι του προβλήματός σας.
-Όταν εμφανισθεί οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή του στόματος, του προσώπου και του τραχήλου - λαιμού, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον οδοντίατρό σας.
-Για κάθε άλλη έκτακτη ανάγκη επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον οδοντίατρό σας.
-Μην προσέρχεστε στα Οδοντιατρεία χωρίς προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία.
-Όλες οι μη επείγουσες θεραπείες συνιστάται να προγραμματιστούν εκ νέου και ανάλογα με την επανεκτίμηση της γενικότερης κατάστασης.


2) ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.


Εάν η περιοχή όπου μένετε βρίσκεται σε καραντίνα τότε ακολουθείστε απαρέγκλειτα τα ακόλουθα:

-Επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ και με τον οδοντίατρό σας για λήψη τηλεφωνικών οδηγιών. Ε.Ο.Δ.Υ.: τηλέφωνα 1135 (24ωρη λειτουργία) 2105212000.

Αγαπητοί συμπολίτες, όλοι μας με αίσθημα ευθύνης πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουμε ώστε να περάσουμε την περίοδο αυτή της πανδημίας με τις λιγότερο δυνατές συνέπειες , για αυτό σας καλούμε ακολουθήσετε κατά γράμμα τις παραπάνω οδηγίες.



ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 

Η Στοματική Υγεία και η καλή Στοματική Υγιεινή συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι οδηγίες θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις και θα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΠΑΓΟΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ