Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Οικοδόμοι,

Η πανδημία, που πλήττει και τη χώρα μας, ανάγκασε πάνω από το 80% της οικοδομικής δραστηριότητας στην Κατερίνη και Πιερία να σταματήσει απότομα.


Όλοι εμείς οι οικοδόμοι βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη χωρίς μεροκάματο και χωρίς κανένα εισόδημα.

Τα οικονομικά μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση αποκλείουν τους οικοδόμους και άλλους εργαζόμενους στην οικοδομή που βρέθηκαν χωρίς κανένα εισόδημα.

Με καθημερινή αγωνία παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο μέτωπο της υγείας και ταυτόχρονα με την ίδια αγωνία πότε θα ενταχθούμε και εμείς στα μέτρα στήριξης για να καλύψουμε κυριολεκτικά καθημερινές ανάγκες επιβίωσης.

Δεν είναι η στιγμή να επαναλάβουμε πόσο χτύπησε η οικονομική κρίση τον κλάδο μας.

Βλέπουμε με ικανοποίηση την κυβέρνηση να αναγνωρίζει το δίκαιο των πολιτικών μηχανικών σε οικονομική στήριξη λόγω της πανδημίας που πλήττει και τον Τομέα των Κατασκευών. Ως Σωματείο Οικοδόμων Κατερίνης σας διαβεβαιώνουμε ότι εργαζόμαστε αποκλειστικά στον Τομέα Κατασκευών.

  • Να δοθεί το επίδομα των 800 ευρώ και στους οικοδόμους, που είτε σταμάτησαν την εργασία τους, είτε είναι άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας.
  • Να καταβληθεί στους οικοδόμους το δωρόσημο του Πάσχα κανονικά στον προβλεπόμενο χρόνο. Οι εισφορές έχουν ήδη καταβληθεί στον ΕΦΚΑ εδώ και τέσσερις μήνες. Το δώρο αντιστοιχεί σε δεδουλευμένα μεροκάματα που πρέπει ο ΕΦΚΑ να αποδώσει χωρίς καμία καθυστέρηση στους οικοδόμους.
  • Απαιτούμε άμεση στελέχωση των δομών υγείας, των νοσοκομείων με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δημιουργία νέων κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και του απαραίτητου εξοπλισμού στα νοσοκομεία. Επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας εδώ και τώρα για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που διαμορφώνεται. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 
(Μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος)
Ο πρόεδρος Ο Γραμματέας 
Σίμος Διονυσίδης Δημήτρης Στεφόπουλος