Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Υπευθυνότητα, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό


Τις δύσκολες και περίεργες αυτές στιγμές που ζούμε με όλα αυτά τα μέτρα που ανακοινώνονται καθημερινά, με αποκορύφωμα το τελευταίο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας οφείλουμε να τις δούμε με σύνεση, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό.



Φυσικά και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και βοηθάμε και εμείς στο μέτρο που μας αναλογεί, το κράτος να αντεπεξέλθει σε αυτή την δύσκολη κατάσταση για το καλό όλων μας.

Στηρίζουμε με την υπεύθυνη στάση μας το σύστημα υγείας και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που διαχρονικά καμία κυβέρνηση δεν έκανε.


Γιατί αν οι κυβερνήσεις που τώρα παίρνουν το ένα μέτρο πίσω από το άλλο, είχαν μεριμνήσει να υπάρχουν νοσοκομεία (στελεχωμένα με τον απαραίτητο εξοπλισμό), γιατροί και νοσηλευτές (καλοπληρωμένοι), φάρμακα, στήριξη ερευνητικών ιατρικών προγραμμάτων, ενίσχυση του ΕΚΑΒ, κ.α. ίσως δεν χρειαζόταν να παρθούν τόσα αυστηρά μέτρα ή τουλάχιστον θα αντιμετωπίζαμε καλύτερα καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία.


Μακάρι όταν τελειώσει αυτή η κρίση, όλα τα παραπάνω να γίνουν μάθημα στους πολιτικούς μας και να αλλάξουν προς το καλύτερο τον τρόπο που το κράτος αντιμετωπίζει την υγεία του πολίτη.


Πρέπει όμως να έχουμε και καθαρό μυαλό.


Να μην τρομοκρατούμαστε με όλη αυτή την κατάσταση, να μην πέφτουμε θύματα της παραπληροφόρησης και της υπερπληροφόρησης που αυτή την περίοδο κυριαρχεί κυρίως στο διαδίκτυο, του τρόπου που τα μεγάλα ΜΜΕ παρουσιάζουν τις ειδήσεις κυρίως στις τηλεοράσεις και των αμέτρητων fakenews που μας κατακλύζουν.

Προσοχή σε ότι διαβάζετε, δεν ισχύουν τα πάντα που γράφονται, κάντε την έρευνα σας, διασταυρώστε αυτά που βλέπετε και ύστερα βγάλτε τα συμπεράσματα σας.


Τα έκτακτα μέτρα, να είναι έκτακτα.

Η κρίση θα τελειώσει κάποια στιγμή. Μαζί της πρέπει να αρθούν και τα έκτακτα μέτρα, ιδίως εκείνα που έχουν να κάνουν με την ατομική ελευθερία και τα δικαιώματα του πολίτη. Να μην γίνει αφορμή ή δικαιολογία για κάποιους η κρίση ώστε να ζήσουμε σε ένα καθεστώς τρόμου και σε μια αστυνομοκρατούμενη κοινωνία με διατήρηση των περιοριστικών μέτρων ή με την προσθήκη άλλων…