Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Εικόνα ντροπής ΠΕΛΕΚΑΣ 2020

Η πρωτοβουλία του Πέλεκα ως γνωστόν μετά από κάθε νεροποντή επισκέπτεται τον Πέλεκα.

Σταματάμε να αναφερόμαστε στις αγωνίες μας και στο ότι κατά την διάρκεια των νεροποντών δεν κοιμόμαστε τα βράδια και αναφερόμαστε στις καταστροφές που γίνονται κάθε φορά. Και ξανά μανά Διαπιστώθηκε, ότι υπήρξαν επιπλέον υποχωρήσεις χωμάτινων όγκων από τα πρανή ποταμιού μπροστά από τα σπίτια κατοίκων τις περιοχής. Εκεί όπου ο πρώην Δήμος είχε κάνει έργα τον Μάη του 2017. Δεν θα αναφερθούμε περεταίρω η εικόνα τα λέει όλα.


Όμως εμείς ακόμα αναρωτιόμαστε, σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε. Στην Περιφέρεια, στην Κεντρική Διοίκηση ή στον Δήμο;!Αφού τόσα χρόνια η ομάδα μας επισκέφτηκε όλους τους παραπάνω, κουραστήκαμε να παίζουμε το παιδικό παιχνίδι «πινακοτί πινακοτί από το άλλο μου το αυτί».

Εκτός όλων αυτών διαπιστώσαμε και το όψιμο ενδιαφέρον της προηγούμενης πολιτικής σκηνής στις καταστροφικές πλημμύρες του 2017. Μια κοινή υπουργική απόφαση 30/11/2016 έδινε το δικαίωμα να παρθούν χαλίκια από το ποτάμι για τον περιφερειακό δρόμο με την προϋπόθεση να εκτελεστεί εξ ολοκλήρου και το αντιπλημμυρικό έργο του ποταμιού Πέλεκα, με βάση την μελέτη που είχε εγκριθεί και είχε ημερομηνία παραλαβής τον Νοέμβριο του 2016.

ΤΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ

Ευθύνες για αυτό έχουν οι κυβερνώντες εκείνης της περιόδου.

Αλήθεια προς τί το όψιμο ενδιαφέρον;

Είμαστε ακόμα ζωντανοί σαν ροκ συγκρότημα και αν μας αντέξει το σχοινί θα φανεί στο χειροκρότημα !

Και Τέλος , ποιος θα πάρει το τελευταίο χειροκρότημα !!!;


Κατερίνη 6/4/2020 Δ.Σ. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΑ