Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Τρία χρόνια μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στον Πέλεκα και έχουμε μείνει ακόμα στις πινακίδες...

Ο Δήμος Κατερίνης τοποθέτησε εκ νέου - γιατί σήμανση υπήρχε και στο παρελθόν - πινακίδες και προστατευτικά πλέγματα ώστε να μην πλησιάζουν στην "επικίνδυνη" περιοχή (όπου έγιναν οι περισσότερες κατολισθήσεις) του ποταμού Πέλεκα, οι πολίτες.




Χρόνια πολλά, μα πάρα πολλά, ο ποταμός Πέλεκας (Λεύκος), παρά τις πολλές δηλώσεις που έχουμε ακούσει, παραμένει αναξιοποίητος και παρατημένος στην τύχη του.

Καλώς πράττει ο Δήμος Κατερίνης και τοποθετεί πινακίδες και πλέγματα, δεν διαφωνούμε σε αυτό, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει όχι απλά να ανακοινωθεί, αλλά και να πραγματοποιηθεί η πολυπόθητη αναβάθμιση στην περιοχή εκείνη.

Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας (Δήμος, Περιφέρεια, Αντιπεριφέρεια, επίσημο κράτος κ.α.) που θα πρέπει να αναλάβει αυτό το μεγάλο έργο και δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα, αλλά πρέπει να γίνει.

Το ποτάμι δίνει ζωή, προσθέτει υπεραξία, προσελκύει τουρισμό και ποιότητα σε όποιες πόλεις το εντάσσουν στον αστικό ιστό και στην καθημερινότητα τους.


------------------


Το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:
Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
21-04-2020

Προστατευτικά πλέγματα & σήμανση στον Πέλεκα, στο σημείο που παρέσυραν τα πλημμυρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου του 2017
Προστατευτικά πλέγματα και κατάλληλη σήμανση με πινακίδες, που απαγορεύουν τη διέλευση στο επικίνδυνο σημείο, πριν το γήπεδο του Ατρομήτου, όπου, οι έντονες βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου του 2017 παρέσυραν τμήματα του δρόμου και του πεζόδρομου στο Λεύκο (Πέλεκα) ποταμό, τοποθέτησαν οι Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Ο Δήμος Κατερίνης απευθύνει έκκληση στους δημότες για τη δική τους προστασία, να συμμορφώνονται με τη σήμανση και να διέρχονται από την παράκαμψη στον υφιστάμενο εντός σχεδίου δρόμου και όχι από το ρέμα.