Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης. Είναι παράνομο να εισπράττετε ανταποδοτικά δημοτικά τέλη από επαγγελματίες που έκλεισαν με απόφαση του Κράτους. Πάρτε απόφαση υπέρ των δημοτών ΤΩΡΑ!

Τα δημοτικά τέλη που πληρώνει μία επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας είναι ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ. Δεν είναι κάποιος φόρος που τον πληρώνει ο δημότης στον Δήμο και «ο Δήμος κάνει ό,τι θέλει με τα λεφτά που μαζεύει».

Από την ώρα που χιλιάδες δημότες της Κατερίνης δεν μπορούν να εργαστούν με απόφαση του Κράτους, σεβόμενοι την προσπάθεια όλων μας για τον περιορισμό του κορωνοϊού, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να τους ζητάμε ως Δήμος Κατερίνης ανταποδοτικά τέλη που αφορούν τη δουλειά τους, αφού δεν έχουν το δικαίωμα να επωφεληθούν των υπηρεσιών του Δήμου!

Το φέραμε ως εισήγηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, δεν δεχτήκατε να πάρουμε απόφαση, το υπενθυμίζουμε και πάλι: Αφήστε τα «θα αποφασίσει η ΚΕΔΕ για όλη την Ελλάδα» κλπ! Ας είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θα σεβαστούμε ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ τους δοκιμαζόμενους δημότες μας και δεν θα τους χρεώσουμε για υπηρεσίες που το Κράτος τους απαγορεύει να δεχτούν!

Ζητούμε άμεσα, τη Μεγάλη Δευτέρα 13.04, ο Δήμος να λάβει μέτρα υπέρ των δημοτών του και να αποφασιστεί αμέσως:

  • Μείωση των δημοτικών τελών για τον μήνα Μάρτιο για κάθε επαγγελματία και επιχείρηση, για τις ημέρες που ο ΚΑΔ του μπήκε στη σχετική λίστα αναστολής λειτουργίας από το Κράτος
  • ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ των δημοτικών τελών για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για όλα τα ΚΑΔ που είναι στη λίστα αυτή. (Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να ληφθεί η ίδια απόφαση και τον Ιούνιο, να έχουμε τελειώσει ως τότε με την καραντίνα).
  • 50% μείωση των δημοτικών τελών για τους υπόλοιπους μήνες του 2020, ως ένδειξη αλληλεγγύης του Δήμου μας στους δημότες που θα αντικρύσουν μία οικονομία σε κρίση και θα πρέπει να επιβιώσουν οι ίδιοι, αλλά και να στηρίξουν τους εργαζομένους τους.


Αν ο Δήμος δεν σταθεί ΤΩΡΑ στο πλευρό των δοκιμαζόμενων δημοτών του, πότε θα το κάνει;

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε τους δημότες μας στο ξεκίνημα μίας μεγάλης οικονομικής κρίσης

Φαίνεται ότι είμαστε στο ξεκίνημα μίας μεγάλης, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ίσως της μεγαλύτερης που θα ζήσει η γενιά μας.

Η δημοτική μας παράταξη προτείνει στη δημοτική διοίκηση να προετοιμαστούμε από πριν για όσα έρχονται και να λάβετε κάθε μέτρο που θα στηρίξει τους δοκιμαζόμενους συνδημότες μας. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.

Παράλληλα με τις άμεσες αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη, υπενθυμίζουμε πως έχουμε ζητήσει:
  • Τη μείωση της αποζημίωσης κάθε αιρετού προσώπου στον Δήμο μας κατά 50%, ως κίνηση συμπαράστασης και ένδειξη ότι ξεκινάει μία περίοδος στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να συγκεντρώσουμε χρήματα ως Δήμος από όπου μπορούμε.
  • Τη συνολική αναδιαμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα έσοδα και τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει φέτος.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.


Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης