Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Νέα δράση αλληλεγγύης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Στις κρίσιμες και δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού...

το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Τροφοδότης» συμβάλλει στην στήριξη πολλών οικογενειών που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού και αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Απριλίου το Κοινωνικό Παντοπωλείο πραγματοποίησε διανομή 30 τόνων πατάτας μέσω των Ενοριακών Παραρτημάτων του για να καλυφθούν πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσης πολλών άπορων οικογενειών της Πιερίας.

Η νέα αυτή δράση αυτή αλληλεγγύης της τοπικής Εκκλησίας υλοποιήθηκε με την ευλογία και πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου και θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως και τα Ενοριακά παραρτήματά του, παρά τις πολλές δυσκολίες, έχουν κατορθώσει να στηρίζουν σταθερά και σε εβδομαδιαία βάση πεντακόσιες περίπου οικογένειες Πιεριέων με είδη διατροφής και είδη καθαριότητας και υγιεινής.

Με αφορμή τη δράση αυτή ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τέτοιες ενέργειες ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη στους δύσκολους καιρούς που βιώνει η κοινωνία και μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε με περισσότερες δυνάμεις το έργο που έχουμε αναλάβει ως τοπική Εκκλησία».

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους τους παραγωγούς που αγκάλιασαν τη δράση αυτή και που έμπρακτα απέδειξαν για μια ακόμη φορά πως η Πιερία είναι μια κοινωνία αγάπης και προσφοράς. Τέλος, ευχαρίστησε τους υπεύθυνους Ιερείς του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου π. Σταύρο Κοσέογλου και π. Ιωάννη Σαββίδη που με ζήλο εργάστηκαν για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας.