Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Μην ξεχνιέστε σήμερα είναι Πρωταπριλιά, η χαρά του ψεύτη! (Όχι ότι τις υπόλοιπες ημέρες σας λένε αλήθειες...)

Και η ζωή μας είναι γεμάτη ψεύτες, ψεύτικες ειδήσεις, ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις...

Στην κορυφή της πυραμίδας φυσικά βρίσκονται οι κατέχοντες την εξουσία και ακολουθούν με μικρή διαφορά αυτοί που θέλουν να πάρουν την θέση αυτών που κατέχουν την εξουσία...

Και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στους πολιτικούς μας που έχουν το ψέμα μέσα στο αίμα τους και όσο πιο ψηλά αναρριχούνται τόσο πιο πολλά ψέμματα μας λένε!

Για να κάνουν πιο πιστευτά τα ψέμματά τους οι πολιτικοί μας, χρησιμοποιούν ότι μέσα έχουν, τα ΜΜΕ με τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, μεγαλοδημοσιογράφους, αλλά και δικούς μας κοντινούς ανθρώπους που για μία "διευκόλυνση", ένα μικρό ρουσφετάκι, γίνονται  άθελα τους "αναμεταδότες" όλων όσων θέλουν οι πολιτικοί να μας κάνουν να πιστέψουμε.

Παρόλα αυτά, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας πιστεύει στα ψέμματά τους!

Ίσως φταίει, ότι στα χρόνια που ζούμε δεν μιλάμε μεταξύ μας. Χάθηκε η επικοινωνία ανάμεσα μας. Πιστεύουμε ότι μας πλασάρουν χωρίς να το αναλύουμε, χωρίς να το συζητήσουμε, χωρίς να το ψάξουμε.

Γιατί ο λόγος και η σκέψη είναι το σημαντικότερο προτέρημα του ανθρώπου και πλέον δεν χρησιμοποιούμε κανένα από τα δύο...

Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τα παιδιά μας, μιλώντας τα και δίνοντάς τα "τροφή" για σκέψη, ανάλυση και συζήτηση. Ίσως τότε καταφέρουμε και δημιουργήσουμε μία γενιά πολύ καλύτερη από την δικιά μας και υπάρξει τελικά ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

Καλό μήνα!

* Φωτογραφία από Roland Schwerdhöfer από το Pixabay