Σάββατο 2 Μαΐου 2020

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΑΡΓΟΣ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάζοντας στο φύλλο της Παρασκευής 24/4/2020 στην τοπική εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» στην πρώτη σελίδα υπήρχε άρθρο ότι μαζεύονται αγέλες αδέσποτων και ότι δημιουργούν προβλήματα, σε όσους επιχειρούν να βρεθούν στις κεντρικές πλατείες της πόλης μας.

Γράφτηκε επίσης ότι και στο πάρκο των Ευαγγελικών υπάρχουν αγέλες αδέσποτων, κάτι το οποίο πρώτη φορά το ακούμε και μας εκπλήσσει. Μας στεναχωρεί το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποτυπώνεται και η άποψη των ζωόφιλων αλλά και των σωματείων που ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο με τα αδέσποτα ζώα και έχουν πλήρης εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη μας και φυσικά δεν είναι αυτή η άσχημη εικόνα που μεταφέρεται μέσα από το άρθρο της εφημερίδας.

Δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούμε πάντα και μόνο τα αδέσποτα ζώα, ότι πάντα αυτά φταίνε στηριζόμενοι στους ισχυρισμούς όλων εκτός από των φιλόζωων. Εξάλλου στην πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης αδέσποτων ζώων του Δήμου Κατερίνης, συχνά μας γίνονται καταγγελίες για περιστατικά επιθέσεων αδέσποτων ζώων σε συμπολίτες μας, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι ούτε ένα 20% αυτών των καταγγελιών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Το Δ.Σ.