Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Με το ποδήλατο στη δουλειά

Το Bike2Work- Με το ποδήλατο στην δουλειά είναι μία καμπάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης της οποίας ηγείται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF).

Εκατοντάδες χιλιάδες ποδηλάτες σε όλη την Ευρώπη συμμετέχουν κάθε χρόνο και καταγράφουν τα χιλιόμετρα που ποδηλατούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους από και προς το χώρο εργασίας. Παράλληλα οι εργοδότες παροτρύνουν τους υπαλλήλους τους να συμμετέχουν θεσπίζοντας κάποια μικρά δώρα και έπαθλα.

Ο κύριος στόχος του Bike2Work είναι να ενθαρρύνει μια σημαντική αλλαγή του τρόπου μεταφοράς από τις μηχανοκίνητες μετακινήσεις στην ποδηλασία. Χρησιμοποιώντας μια διπλή προσέγγιση, στοχεύει στη συμπεριφορά των εργαζομένων και ενθαρρύνει τους εργοδότες να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ποδηλατών. Το αποτέλεσμα είναι οι εργοδότες να είναι περισσότερο φιλικοί προς το ποδήλατο και οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν μια πιο βιώσιμη μορφή μετακίνησης: την ποδηλασία!
Τη φετινή χρονιά πολλοί Ευρωπαίοι διοργανωτές της καμπάνιας, την ανέβαλαν εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης που κρατά ακόμη πολλούς εργαζόμενους κλεισμένους στα σπίτια τους.
Στην Ελλάδα το "Με Ποδήλατο Στη Δουλειά 2020" θα πραγματοποιηθεί και φέτος για δύο βδομάδες από τη Δευτέρα 18 έως την Κυριακή 31 Μαΐου.Τη φετινή χρονιά, η ανάγκη για το ποδήλατο στη δουλειά είναι πιο επιτακτική από ποτέ, γιατί με το ποδήλατο αποφεύγουμε τα ΜΜΜ και κρατάμε τις υγειονομικές αποστάσεις.


Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας καλεί μεμονωμένους ποδηλάτες, ομάδες εργαζομένων, Φορείς, Συλλόγους και επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα https://biketowork.gr/ και να καταγράφουν καθημερινά τα χιλιόμετρά τους.


ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ