Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Όταν σου γίνεται συνήθεια, απλά στέλνεις δελτία τύπου...



Μία ακόμη παρενόχληση είχαμε από τους "γείτονες" μας Τούρκους στο Αιγαίο. Και εμείς (η κυβέρνηση) σαν μικρά παιδάκια, κλαίμε και φωνάζουμε και ψάχνουμε κάποιον "μεγάλο" να μας βοηθήσει και να κάνει ντα τον "κακό" της γειτονιάς μας.


Φυσικά η ευθύνη δεν είναι ούτε του Λιμενικού-Ακτοφυλακής, ούτε των Ενόπλων Δυνάμεων μας.

Η ΕΥΘΥΝΗ είναι αποκλειστικά και μόνο ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων που τόσα χρόνια ανέχονται αυτή την κατάσταση σαν κάτι το φυσιολογικό. Χαμένη η χώρα μας, αλλά και τα παλικάρια μας που έδωσαν την ζωή τους στους ουρανούς και τα νερά του Αιγαίου.


Το δελτίο τύπου 

Παρενόχληση περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφους δύναμης FRONTEX καθώς και Αλιευτικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό στη Χίο

Πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου για την ύπαρξη μιας τουρκικής ακταιωρού, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Παναγιάς Οινουσσών, η οποία παρενοχλούσε σκάφος δύναμης FRONTEX που περιπολούσε στην περιοχή, καθώς και ελληνικό Αλιευτικό σκάφος.

Άμεσα για την εν λόγω θαλάσσια περιοχή απέπλευσαν, Ναυαγοσωστικό και περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Χίου, όπου καταπλέοντας εντόπισαν και δεύτερη τουρκική ακταιωρό.

Οι τουρκικές ακταιωροί, καθόλη τη διάρκεια της παραμονής τους εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων πραγματοποιούσαν διαρκώς επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος των σκαφών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.