Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020

Θα ενδιαφερθεί κανείς για τις πολύτεκνες οικογένειες στην Κατερίνη, στην Πιερία;

Είναι δεδομένο ότι σε περιόδους κρίσης οι πολύτεκνοι είναι από τις ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις που πλήττονται περισσότερο.


Πριν είχαμε τα μνημόνια, τώρα έχουμε τον κορονοϊό και κανείς δεν νοιάστηκε τόσο πριν όσο και τώρα.

Φυσικά τα πάντα ξεκινάνε και τελειώνουν από την κυβέρνηση και την πολιτική που εξασκεί. Η ΝΔ ακολουθεί κατά πόδας την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι έχει να κάνει με τις πολύτεκνες οικογένειες. Δηλαδή, μια τρύπα στον νερό. Κανένα ενδιαφέρον, καμία μέριμνα, τίποτα για τις οικογένειες που κρατάν ζωντανή την Ελλάδα.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις προτιμούν να γεμίζουν την χώρα με μετανάστες, να βάζουν διοικητές σε κέντρα φιλοξενίας, παρά να ενισχύσουν τις οικογένειες με παιδιά και να δώσουν κίνητρα να γεμίσει η Ελλάδα με ελληνόπουλα. Μελέτες και έρευνες που βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που "μικραίνει" συνεχώς την πατρίδα μας.

Όλοι παραδέχονται ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το δημογραφικό, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για να το λύσει.


➤ Τι γίνεται όμως εδώ στην πόλη μας την Κατερίνη, τι γίνεται στον νομό μας την Πιερία;


Απολύτως τίποτα!

Οι διανομές τροφίμων σταμάτησαν εδώ και χρόνια, διευκολύνσεις και προσφορές είναι λιγοστές ή ανύπαρκτες. Δημογραφική πολιτική ούτε για αστείο.

Διαβάζουμε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει δωρεάν κουπόνια αξίας 250 ευρώ για αγορές σε λαϊκές αγορές στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Γιατί δεν γίνεται κάτι το αντίστοιχο και εδώ στην Κατερίνη;

Γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλία ο Δήμος Κατερίνης ή η Αντιπεριφέρεια Πιερίας;

Εδώ αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη στην Κατερίνη, οριζόντια για όλους, με καμία εξαίρεση για τους πολύτεκνους και άλλες ευπαθείς ομάδες, δωρεάν κουπόνια σε πολύτεκνους θα δώσουν;


------------------------------

Διάθεση κουπονιών για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε 880 πολύτεκνες οικογένειες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Ξεκινά τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 η διάθεση των κουπονιών για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Ωφελούμενοι του επιτυχημένου κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι 880 πολύτεκνες οικογένειες.

Οι πόροι για την έκδοση των κουπονιών, συνολικής αξίας 220.000 ευρώ, καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης του έτους 2019.

Κάθε ωφελούμενη πολύτεκνη οικογένεια θα λάβει κουπόνια αξίας διακοσίων πενήντα (250) ευρώ, τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει για να προμηθευτεί δωρεάν προϊόντα από τις λαϊκές αγορές έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Φέτος οι πολύτεκνοι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν τα κουπόνια τους από τα γραφεία των Συλλόγων τους (Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Η Μέριμνα», Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Γεώργιος», από τις 9.00 έως τις 13.00), μαζί με ονομαστικό κατάλογο των πωλητών στις λαϊκές αγορές που έχουν αποδεχτεί τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας κατά του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ενημερώσει τους ωφελούμενους ότι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία των Συλλόγων, τμηματικά, σε συγκεκριμένες μέρες ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.

Οι πωλητές, τα είδη των οποίων θα προμηθευτούν οι δικαιούχοι με τη χρήση των κουπονιών, θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί μέσω της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν.

«Το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ξεκίνησε με πρωτοβουλία μου το 2017, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας πόροι που συγκεντρώνονται σε ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το ημερήσιο τέλος που πληρώνουν οι πωλητές στις Λαϊκές Αγορές.

Αν και ήμασταν καθ’ όλα προετοιμασμένοι, η διάθεση των κουπονιών καθυστέρησε φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, των περιοριστικών μέτρων και των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις. Γι’ αυτό και επεκτείνουμε το χρονικό διάστημα για τη χρήση τους έως τα τέλη του Ιουλίου.

Στηρίζουμε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης, αλλά και τους πωλητές στις λαϊκές αγορές, με την καταβολή του αντιτίμου για τα κουπόνια που θα συγκεντρώσουν.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των επαγγελματιών και των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.