Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Θανάσης Λιακόπουλος – Ράνια Παπαγεωργίου: Πρόταση για πεζοδρόμιο και ποδηλατόδρομο στον Κορινό

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης. Θανάσης Λιακόπουλος – Ράνια Παπαγεωργίου: Θα φτιάξετε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο για να ενώσετε το κέντρο με την παραλία Κορινού και από εκεί με την Παραλία Κατερίνης;




Ένα από τα εμφανώς πιο αδικημένα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κατερίνης είναι αυτό του Κορινού. Η πρόσβαση από την Εθνική Οδό έκλεισε, χωρίς κανείς να κάνει κάτι για αυτό (και έμεινε μόνος ο συνδυασμός μας να φωνάζει), η Ολυμπιάδα είναι σε αδιέξοδο και κανείς δεν ενημερώνει επίσημα για τα σημερινά δεδομένα (και πάλι μόνο ο συνδυασμός μας έφερε συγκεκριμένες προτάσεις), οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, τα μεγάλα προβλήματα παραμένουν όλα άλυτα, έναν χρόνο μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Αντί να δώσουμε έμφαση στον Κορινό και να τον στηρίξουμε για να γίνει και αυτός τουριστικός πυλώνας του τόπου μας, παραμένει εμφανώς παραμελημένος.


Ένωση του κέντρου του Κορινού με την παραλία του


Μεταξύ των πολλών και διαφορετικών θεμάτων ένα θέμα που σχετίζεται και με την τουριστική ανάδειξη του Κορινού είναι σίγουρα αυτό που αφορά την ένωση του κέντρου του χωριού με την παραλία του, μέσω της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου. Η ολοκλήρωση του πεζοδρόμου και ένας ποδηλατόδρομος κατά μήκος του δρόμου αυτού, αφού ληφθούν πρώτα όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των πεζών και των οδηγών, θα έδινε άλλη πνοή στην περιοχή, θα την καθιστούσε αξιοθέατο!


Ένωση της παραλίας του Κορινού με την Παραλία Κατερίνης


Αυτονόητα είναι ανάγκη να επεκταθεί ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος και προς την Παραλία Κατερίνης, έτσι ώστε να ενωθεί το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας και να μπορεί ο επισκέπτης να περπατήσει / να κάνει με το ποδήλατο τη διαδρομή από την Ολυμπιακή Ακτή μέχρι τον Κορινό!


Σήμερα ο επικίνδυνος δρόμος που ενώνει αυτές τις δύο τουριστικές περιοχές (Παραλία Κατερίνης και Κορινός) δεν τιμά κανέναν.


Ζητούμε άμεσα να προχωρήσουν οι μελέτες ή να δεσμευθούν τα κονδύλια (αν υπάρχουν ήδη οι μελέτες) για να δημοπρατηθεί το έργο αυτό, που θα στηρίξει έμπρακτα τόσο τους επαγγελματίες της περιοχής, όσο και το ίδιο το τουριστικό προϊόν του Δήμου μας.

Στη διάθεσή σας, για να στηρίξουμε τους δημότες μας στο ξεκίνημα μίας μεγάλης οικονομικής κρίσης

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να προλάβουμε καταστάσεις και να διορθώσουμε κακώς κείμενα.


Υπενθυμίζουμε ότι σας ζητήσαμε:

  • Την κατασκευή διάβασης για πεζούς και ποδηλάτες ή πεζογέφυρας, στον περιφερειακό δρόμο στο ύψος που συνδέεται με τον Σβορώνο, για να μην τον αποκόψετε από την Κατερίνη.
  • Να προχωρήσετε σε άμεση προσωρινή χωροθέτηση ποδηλατοδρόμων και πλατύτερων πεζοδρομίων, όπως επιτρέπεται από την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, για να αλλάξουμε την όψη της Κατερίνης
  • Την υλοποίηση ενός άμεσου πακέτου έξη μέτρων για τη στήριξη του Τουρισμού μας (και δυστυχώς συνεχίζουμε να βλέπουμε το παραλιακό μέτωπο παρατημένο σε πολλά σημεία του)
  • Την υλοποίηση πέντε ξεκάθαρων μέτρων για τη στήριξη των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
  • Τη συνολική αναδιαμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα έσοδα και τις αυξημένες ανάγκες που θα έχει φέτος.

Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να προστατέψουμε τα συμφέροντα των δημοτών.



Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης
Ράνια Παπαγεωργίου
Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης