Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Συνάντηση αντιπροσωπείας γονέων και εκπαιδευτικών με τον Δήμαρχο Κατερίνης

Συνάντηση με το Δήμαρχο Κατερίνης είχε αντιπροσωπεία γονέων και εκπαιδευτικών μαζί με το Δημοτικό Σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Τσουπέη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να μεταφερθεί η αγωνία γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών σχετικά με τη λήψη μέτρων προστασίας στα σχολεία, αλλά και για να ενημερωθούμε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής σχετικά.

Ο κ. Κουκοδήμος παραδέχτηκε πως υπήρχε ανομοιομορφία σε ότι έχει να κάνει με την επάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στα σχολεία (αντισηπτικά, μάσκες, κλπ) και ελλείψεις ως προς τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων. Διαβεβαίωσε δε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απόθεμα Μ.Α.Π.

Ως προς την καθαριότητα των σχολικών μονάδων και τη πρόσληψη καθαριστριών σε ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ν. Τσουπέη, για το τι μέτρα πρόκειται να πάρει η δημοτική αρχή προκειμένου να μονιμοποιηθούν οι σχολικές καθαρίστριες αλλά και να προσληφθούν και όσες ακόμα κρίνεται απαραίτητο με βάση και τις αυξημένες ανάγκες της εποχής, ο Δήμαρχος τόνισε ότι καιρό τώρα διεκδικεί μόνιμες θέσεις εργασίας τόσο για τον κλάδο της καθαριότητας όσο και για άλλες δομές του Δήμου. Ωστόσο όπως είπε μέχρι τότε γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ελλείψεις σε καθαρίστριες μέσα από τα ληξιπρόθεσμα προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ.

Τέλος σε ερώτηση για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Μουσικό πληροφόρησε την αντιπροσωπεία πως η ανέγερση νέου κτηρίου έχει ενταχθεί στα Σ.Δ.Ι.Τ και ότι προσωρινά θα στεγαστεί στο υπό κατασκευή πολιτιστικό κέντρο δίπλα στο Κ.Τ.Ε.Λ.

Γονείς και εκπαιδευτικοί είμαστε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα έτσι ώστε μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά, αλλά και με το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη να είναι εξασφαλισμένο ότι θα υπάρχει επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας για όλους και προσωπικό καθαριότητας σύμφωνα με τις ανάγκες.


Επιτροπή Αγώνα
Γονέων-Μαθητών-Εκπαιδευτικών