Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

«Έπνιξαν» τα χόρτα το μνημείο στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης για τους Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς (ΦΩΤΟ)

Εικόνες εγκατάλειψης στο μνημείο για τους Έλληνες πατριώτες που εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς το 1943 και βρίσκεται στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης.


Εκτός από την άσχημη εικόνα με τα αγριόχορτα που έχουν κατακλύσει τον χώρο, σκιάζεσαι να πλησιάσεις περισσότερο προς το μνημείο, μήπως και βρεθεί μπροστά σου κάποιο φίδι, σαύρα κ.α.

Πού να τολμήσει κάποιος ξένος, επισκέπτης να πλησιάσει τον χώρο για να δει τι μνημείο είναι;

➤ Για το μνημείο στον Σ. Σταθμό Κατερίνης έχουμε ξαναγράψει στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"πέρσι το καλοκαίρι (10/7/19): https://pierikialithia.blogspot.com/2019/07/ssmnimeio19.html


➤ Δείτε πως ήταν ο χώρος φέτος τον Φεβρουάριο την ημέρα κατάθεσης στεφάνων: https://pierikialithia.blogspot.com/2020/02/st-epimn23-22020foto.html


Κάτι παρόμοιο ισχύει και για το μνημείο του Αντισυνταγματάρχη Σβορώνου, όπου λίγες ημέρες πριν την κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία στις 15 Οκτωβρίου για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου απελευθέρωσης της Κατερίνης, ο χώρος καθαρίζεται, ασβεστώνεται και κόβονται τα χόρτα.


➤ Τι γράφαμε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" για το μνημείο του Αντισυνταγματάρχη Σβορώνου: https://pierikialithia.blogspot.com/2018/07/antisvoronos-9-7-18.html


----------------------

Δείτε σημερινές (28/6/2020) φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στο μνημείο των εκτελεσθέντων Ελλήνων πατριωτών από τους Γερμανούς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης:












---------------

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Δίπλα στο χώρο του μνημείου και δίπλα στον δρόμο όπως κατευθυνόμαστε προς Κατερίνη, υπάρχει μία μεγάλη λακκούβα που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο ατυχήματος στους οδηγούς ιδίως τώρα την καλοκαιρινή περίοδο που η κίνηση είναι αυξημένη. Λίγο να σου φύγει το τιμόνι, λίγο να κάνεις άκρη για να περάσει κάποιο άλλο αυτοκίνητο, κινδυνεύεις να πέσεις στην λακκούβα.

Δυστυχώς τόσα χρόνια αυτή η λακκούβα παραμένει όπως έχει.



* Φωτογραφία από τον Φεβρουάριο του 2016...

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" έχει γράψει στο παρελθόν για αυτό το θέμα:

Εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com/2017/02/blog-post3lakoyva.html
Εδώ: https://pierikialithia.blogspot.com/2016/02/blog-post_588.html


➤ Δείτε σημερινές (28/6/2020) φωτογραφίες με τα χόρτα να κρύβουν την λακκούβα: