Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Ένωση Συνταξιούχων ΤΑΕ Ν. Πιερίας - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ - ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΕΛΤΑ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Μετά από 9 χρόνια συνεχών περικοπών στα προγράμματα Κοινωνικού – θεραπευτικού Τουρισμού, εκδρομών, αγοράς βιβλίων, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων. Έγινε κατορθωτό μετά από συνεχείς επαφές της ΣΕΑ με το Υπουργείο Εργασίας και Τουρισμού να βρουν ορισμένα από τα αιτήματά μας.

Στη συνάντηση που έγινε στις 2 Ιουλίου με το Υπουργείο Τουρισμού οι Συνταξιούχοι όλων των ταμείων (εκτός ΟΓΑ που υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα), δικαιούνται Κοινωνικό Τουρισμό μέσα από τα προγράμματα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020. Οι αιτήσεις λήγουν στις 11 Ιουλίου, ώστε να μπορέσουν όσοι συνταξιούχοι το επιθυμούν να κάνουν αίτηση και εφόσον έχουν κάνει φορολογική δήλωση το 2018 και το ατομικό εισόδημα είναι μέχρι 16,000 Ευρώ και το οικογενειακό 28,000 ευρώ.

Στην κατάθεση του συνόλου των αιτημάτων μας για Κοινωνικό και Θεραπευτικό Τουρισμό μας απάντησαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ για την καλύτερη επίλυσή τους.

Εάν καλυφθεί το ποσό από τους αιτούντες τότε θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση. Οι αιτήσεις συμμετοχής των δικαιούχων υποβάλλονται προς του Υπουργείο Τουρισμού αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (www.tourism4all.gr) Όποιοι επιλεγούν θα λάβουν διατακτική ταξιδίου (e – voutcher) το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ημέρες (4 διανυκτερεύσεις) με συμμετοχή των συνταξιούχων 50% η 40% σε άτομα με αναπηρία πάνω από 67%.

Οι συνταξιούχοι μέσα από τους αγώνες τους θα διεκδικήσουν για όλους όλα όσα τους ανήκουν,

Το Διοικητικό Συμβούλιο