Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Δελτίο τύπου Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας "ΟΛΥΜΠΟΣ" για την δωρεά των τριών ασθενοφόρων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΩΡΕΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ:ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΊΝΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΣΙΩΝ.ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΠΑΤΗΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: κ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ.κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΑΥΤΗ ΠΡΑΞΗ ΔΩΡΕΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΑΒ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΕΥΣΤΑΘΙΟΥ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ.Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΙΚΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ.

ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ κ. ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ: ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΡΙΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ, ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ. ΠΡΟΕΔΡΕ κ. Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ. ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΙΣΗ: ΠΡΟΕΔΡΕ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΑΤΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟ 2016 ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΙΩΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΟΛΟ ΜΑΣ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ» κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΪΟΣ: ΕΠΙΤΙΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ ΠΛΑΙΣΙΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΤΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΑΘΟΡΥΒΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΥΨΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΜΑΣ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ: ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΝ κ. Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΔΩΡΕΕΣ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ, ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: κ. Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΕΙΣΘΕ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΡΟΛΙΟΛΙΟΣ:ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΧΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ κ. Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ κ. ΑΝ. ΜΑΝΩΛΑΣ: ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ.ΤΟΝ ΘΕΩΡΩ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΘ κ. Θ. ΤΑΝΤΑΝΑΣΗΣ: ΞΕΡΩ ΤΟΝ κ. Δ. ΠΑΣΧΑΛΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΜΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ. ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Σε ειδική τελετή υπό τα μέτρα προστασίας του COVID-19, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ τιμήθηκε ο Πρόεδρος του Ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος και Επίτιμος Πρόεδρος του Σωματείου ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ, κατά την παράδοση παραλαβή της γενναίας του δωρεάς τριών ασθενοφόρων τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως εξοπλισμένα και σε άμεση λειτουργία προς το ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης, παραστάθηκε στην τελετή συνοδευόμενος από τον Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού, Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νίκο Παπαευσταθίου, τη νομική σύμβουλο κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή, το Βουλευτή Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ξενοφώντα Μπαραλιάκο, το Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, το Δήμάρχο Δίου-Ολύμπου κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο, το Δήμαρχο Πύδνας-Κολινδρού κ. Αναστάσιο Μανώλα, τον Εκπρόσωπο του Γενικού Επιθεωρητού Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ασημάκη Χριστοδουλίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αστυνομίας Πιερίας -Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Τζίμα, τον εκπρόσωπο της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, Υποδιοικητή Συνταγματάρχη Πεζικού κ. Παντελής Καπράλος, και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης κ. Πατσιαλή Παναγιώτη.

Στην τελετή ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, πατήρ Αθανάσιος Μαρινόπουλος, τέλεσε τον αγιασμό των ασθενοφόρων και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Σεβασμιώτατου κ.κ. Γεωργίου προς τον κ. Δ. Πασχάλη και τον συνεχάρη για την ανιδιοτελή πράξη του.

Επίσης παρευρέθησαν πλήθος εκπροσώπων φορέων όπως η διευθύντρια του ΤΟΜΕΑ ΕΚΑΒ-2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Χριστίνα Καραμπελίδου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού ΕΚΑΒ κ. Χρήστος Αγγελίδης, οι νομικοί σύμβουλοι του Ιδρύματος, κ. Αντώνης Νεδελκόπουλος, κ. Νικόλαος Αντωνόπουλος, κ. Περικλής Γιδαράκος, και κ. Θεόδωρος Καρράς, ο ιατρός καθηγητής γυναικολογίας του ΑΠΘ κ. Θεοχάρης Ταντανάσης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ιδρύματος, ο καθηγητής του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Παντελής Νίγδελης, οι Τεχνικοί Σύμβουλοι Οχημάτων του Ιδρύματος κ. Ιωάννης Τζιούτζιας και Δημήτρης Ακριβόπουλος,ο Τεχνικός Σύμβουλος Ασθενοφόρων του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Γουναρίδης, Εκπρόσωπος της Βουλευτού Πιερίας κ. Άννας Μάνη-Παπαδημητρίου, η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης και πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παρθένα Μακρίδου-Παρτσαλίδου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Δίου -Ολύμπου κ. Κων/νος Κουριάτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Σοφία Ζουρζούρα, ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λιτοχώρου κ. Ευστράτιος Κυριακάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Κατερίνης κ. Ηρακλής Τσενεκίδης, η διευθύντρια Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου κ. Ιωσηφίνα Μπαρμπέρα, η αναπληρώτρια συντονίστρια Κέντρου Υγείας Αιγινίου κ. Λυκίδου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρώην βουλευτής Πιερίας κ. Δημήτρης Χριστογιάννης, ο πρώην δήμαρχος δήμου Δίου κ. Δ. Καραίσκος, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Πιερίας στρατηγός Αθ. Μαντζούκας, ο τέως δικηγόρος-συγγραφέας κ. Δ. Διμηνάς, ο Διευθυντής της Μικτής Χορωδίας Κατερίνης καθηγητής κ. Ι. Αδαμίδης, ο πρώην Σύμβουλος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χ. Ζαπουνίδης, καθώς και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων του σωματείου του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου κ. Ν. Βλαχόπουλος, κ. Δ. Τσίρου, κ. Φ. Κουτσιμανή, κ. Αν. Παπαναστασίου, ο πρόεδρος του συλλόγου Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης κ. Γρ. Μουτσοκάπας και η κ. Κλειώ Δημάση, η πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Κατερίνης κ. Στ. Μπαζάκου, ο πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Αν. Μπογιατζής, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Βροντούς Πιερίας ΣΠΕΚΟ κ. Γ. Νάτσιος, ο πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου κ. Ι. Τριανταφύλλου, και της Φιλοπτώχου Αγ. Μαρίνας Λιτοχώρου κ.Β. Μαύρου.


Η υπεύθυνη του τομέα ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. Δ.Χαρίση αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη και τους προσκεκλημένους είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ως υπεύθυνη του τομέα ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ μιλώ εκ μέρους όλων των μελών μας και απευθύνω από καρδιάς τις θερμότερες ευχαριστίες μου προς τον άνθρωπο που στάθηκε αρωγός και στυλοβάτης μας τόσο παλαιότερα στη μετεστέγαση μας σε αυτό εδώ το κτίριο το οποίο εξωράισε και εξόπλισε, αλλά και ειδικά σήμερα με την παράδοση τριών ασθενοφόρων στον τομέα μας, που τόσο ανάγκη έχει η Πιερία. Τον κ. Διονύση Πασχάλη. Μας δώσατε ανάσα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διάσωση των ασθενών, μας δώσατε φτερά. Κύριε Πασχάλη σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την ανιδιοτελή προσφορά σας και για τους άξιους συνεργάτες σας με τους οποίους εργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα, ευχαριστούμε που κάνετε το όνειρό μας πραγματικότητα για άλλη μία φορά με την παράδοση τριών ασθενοφόρων που εντάσσονται από σήμερα στο στόλο μας σε πλήρη λειτουργία και πλήρως εξοπλισμένα.».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ-Α΄ΜΕΡΟΣ

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στον Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού Υφυπουργό Εσωτερικών-Μακεδονίας Θράκης κ. Θ. Καράογλου, ο οποίος εξέφρασε εκ μέρους του Πρωθυπουργού τις θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Δ. Πασχάλη για τη δωρεά του, που δυναμώνει την αποτελεσματικότητα του στόλου του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ αλλά και την εν γένει προσφορά του, καθώς συνεχίζει την παράδοση των εθνικών ευεργετών. Είναι μία απόφαση που ανταποκρίνεται πλήρως στα κριτήρια των εθνικών ευεργεσιών διότι κάθε πράξη μικρής ή μεγάλης αλληλεγγύης έχει πάντα ξεχωριστή σημασία και αξία.

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, ο οποίος εξήρε τη σεμνότητα του κ. Δ. Πασχάλη, λέγοντας ότι: «ο κ. Πασχάλης δεν κάνει μόνο αυτή τη δωρεά σήμερα. Έχει κάνει και άλλα πράγματα και το σημερινό είναι ο κρίκος σε μια αλυσίδα για να γίνεται το ΕΚΑΒ καλύτερο. Τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα θα επιτρέψουν στους ανθρώπους μας με αξιοπρέπεια να βρεθούν με ταχύτητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη .Έχει σημασία το μέγεθος ψυχής αυτού που κάνει τη δωρεά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πασχάλη και το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλοι. Τα μεγάλα πράγματα στη χώρα μας έχουν γίνει με τέτοιου είδους ευεργεσίες.». Στη συνέχεια εν μέσω χειροκροτημάτων, βράβευσε τιμητικά τον κ. Δ. Πασχάλη για τη συνεχή αρωγή του στο ΕΚΑΒ και τη μεγάλη του ευεργεσία.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ

Στο χαιρετισμό της εκ μέρους του Προέδρου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «ΔΙΟΝΥΣΗ Α. ΠΑΣΧΑΛΗ», η νομική σύμβουλος κ. Ιωάννα Παπαδιαμαντή, επεσήμανε τα εξής: «Είμαστε και πάλι εδώ όπως και το Νοέμβριο του 2016 όταν σας παραδόθηκε εξωραϊσμένο εσωτερικά- εξωτερικά και εξοπλισμένο το νέο αυτό κτίριο της υπηρεσίας σας από τον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη. Τότε είχατε πει όλοι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ του τομέα Πιερίας ότι ένα όνειρό σας πήρε σάρκα και οστά, ένα όνειρό σας έγινε πραγματικότητα.

Σήμερα νιώθουμε για άλλη μία φορά συγκίνηση και χαρά γιατί άλλο ένα όνειρό σας που φαινόταν ακατόρθωτο πραγματώθηκε και είναι μπροστά μας. Τρία υπερσύγχρονα ασθενοφόρα άρτια εξοπλισμένα σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΚΑΒ, ένα για κάθε Δήμο, με ότι πιο τεχνικά σωστό και εύχρηστο σε εξοπλισμό με φορεία, καρέκλες ασθενών, απινιδωτές, αναπνευστήρες, έτσι ώστε να μπορείτε να εκτελείτε την εργασία σας με αξιοπρέπεια.». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φράση από τη 2α προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου «Τις ασθενεί και ουκ ασθενώ», τη ρήση αυτή που αναγράφεται στη μαρμάρινη πινακίδα του κτιρίου του ΕΚΑΒ, που έχει γίνει τρόπος ζωής για όλους όσους είναι δίπλα στον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη, που τους ευαισθητοποιεί όλους, έτσι ώστε να αγωνίζονται για τη θεραπεία όσων υποφέρουν. Προέβη σε εξιστόρηση της όλης διαδικασίας από τη στιγμή που ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης αφουγκράστηκε την αγωνία για τα ασθενοφόρα και έδωσε την εντολή για τη δωρεά τριών ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ, ένα για κάθε Δήμο, με ότι καλύτερο υπάρχει σε οχήματα και εξοπλισμό. Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Πασχάλη, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που τη σκέψη την κάνει πράξη, που θέλει την παραμικρή λεπτομέρεια στο έπακρο περατωμένη, που θέλει να δώσει χαρά στο συνάνθρωπο με ότι αυτό συνεπάγεται, στοιχεία που ώθησαν την ομάδα εργασίας σε καθημερινή δράση σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να τοποθετηθεί ο καλύτερος εξοπλισμός με φορεία τελευταίας τεχνολογίας, με καρέκλες με ερπύστριες, με σύγχρονους απινιδωτές. Κατέθεσε την εμπειρία της από το όλο εγχείρημα λέγοντας: «Μοιραστήκαμε πολλές ώρες εργασίας, καθυστερήσαμε λίγο λόγω της πανδημίας του COVID-19 , διότι ο εξοπλισμός ήλθε από εξωτερικό, με πτήσεις που καθυστερούσαν, με μεταφορικές που καθυστερούσαν, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο, το χρόνο, διότι μόνο με επιμονή και υπομονή, με ανιδιοτελή δράση και αγάπη, πραγματοποιούνται οι στόχοι σε πνεύμα αγάπης, αλτρουϊσμού, σεβασμού και με αίσθημα κοινωνικής και ηθικής ευθύνης.». Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Ν. Παπαευσταθίου, Πρόεδρο του ΕΚΑΒ με τους συνεργάτες του καθώς και την διευθύντρια του ΕΚΑΒ2-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Χρ.Καραμπελίδου που ανταποκρίθηκαν άμεσα και διευκόλυναν όλες τις τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες καθώς και τους νομικούς και τεχνικούς συμβούλους της ομάδας.

Έκλεισε την ομιλία της λέγοντας: «Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ πρόεδρε κ. Πασχάλη που συνεχίζετε να είσθε ΑΝΘΡΩΠΟΣ, που μας θυμίζετε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα, και μας επιτρέπετε να διδάξουμε στα παιδιά μας τις ηθικές αξίες και ιδανικά που πρέπει να διέπουν της ζωή τους για ένα καλύτερο μέλλον.» Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ, τους διαβεβαίωσε ότι ο Επίτιμος Πρόεδρός ο κ. Πασχάλης θα είναι πάντα στο πλευρό τους.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ-Β ΜΕΡΟΣ

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ» κ. Βασίλης Βάϊος στο χαιρετισμό του δήλωσε ότι: «κ. Διονύση Πασχάλη, Σε αυτή την οικονομική συγκυρία και παγκόσμια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε, πλαισιώσατε και αγκαλιάσατε μία προσπάθειά χωρίς καμία ιδιοτέλεια, με απώτερο σκοπό το συμφέρον της περιοχής μας σε μία δύσκολη εποχή για όλους μας. Θέλω από καρδιάς να σας δώσω συγχαρητήρια για την επιλογή των συνεργατών σας. Έχουν προσωπικά την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας. Νοιάζονται πραγματικά και ειλικρινώς διέθεσαν το χρόνο τους στην αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους στο έργο μας. κ. Διονύση Πασχάλη, συμβάλατε καταλυτικά στην άμεση αντιμετώπιση οποιασδήποτε ανάγκης, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει. Μας αφουγκράζεστε. Είστε χωρίς καμιά έκπτωση στην άσκηση του ρόλου σας, έχοντας επίγνωση του λειτουργήματος που ασκείτε και με επαγγελματική συνείδηση, καταβάλατε και καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσφέρετε μια καλύτερη ζωή, όσο το δυνατόν ομαλότερη και πιο φιλική προς τους διασώστες και τους πολίτες της Πιερίας. Σας ευχαριστούμε γι’ αυτό.». Ακολούθησε η βράβευση του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη με ομόφωνη απόφαση του σωματείου με ένα χρυσοκέντητο στεφάνι ελιάς, για την έμπρακτη και ανιδιοτελή στήριξη στους διασώστες του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής Πιερίας κ. Ξ. Μπαραλιάκος επεσήμανε στο λόγο του: «είναι μεγάλη αυτή η στιγμή σήμερα για τους πολίτες της Πιερίας και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Δ. Πασχάλη, γιατί με μία σειρά δωρεών μας δείχνει ότι είναι εδώ, μας σκέφτεται , μας νοιάζεται. Ήλθε σήμερα η προσφορά του να μας βγάλει από αυτή τη δύσκολη θέση της ανάγκης για ασθενοφόρα και δείχνει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι αρωγός στο κράτος και μαζί συμπορευόμαστε.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κ. Κουκοδήμος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Πρόεδρο κ. Δ. Πασχάλη λέγοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά, καθώς αυτό που κάνει είναι πέρα από τις ανθρώπινες σκέψεις και τη λογική, ειδικά σε τέτοιους καιρούς που κανείς δεν νοιάζεται για το συνάνθρωπο.

Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Ε. Γερολιόλιος δήλωσε: «Έχω την τύχη να είμαι δέκτης στο δήμο μας της πολύπλευρης και πολυσχιδούς προσφοράς του κ. Πασχάλη από την αρχή τόσο αυτής τη θητείας όσο και προηγούμενης περιόδου. Η σημερινή προσφορά αφορά όλη την Πιερία. Ο κ. Πασχάλης είναι Επίτιμος Δημότης μας και φίλος μας. Τον ευχαριστούμε όχι τύποις αλλά από την καρδιά μας, γιατί μας βοηθά στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε τόσο στο επίπεδό μας όσο και την πατρίδα μας.».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Αν. Μανώλας είπε: «Είχα ακούσει πολλά για την κοινωνική προσφορά του κ. Πασχάλη. Σήμερα είχα τη χαρά να τον γνωρίσω. Ξέρετε εσείς πολύ περισσότερα τι έχει προσφέρει. Τον θεωρώ συνέχιση των εθνικών ευεργετών. Συνεχίστε Αξιότιμε κ. Πασχάλη το έργο σας. Η πατρίδα χρειάζεται τέτοιους πατριώτες. Θερμά συγχαρητήρια».

Τέλος, ο καθηγητής γυναικολογίας του ΑΠΘ κ. Θ. Ταντανάσης είπε: «Ξέρω τον κ. Δ. Πασχάλη εδώ και χρόνια, ξέρω την ποιότητα του χαρακτήρα του και τον σεμνό άνθρωπο που όλοι γνωρίζουμε. Τον άνθρωπο που έχει ένα όραμα και θέλει να σταθεί στις κοινωνικές ομάδες της πατρίδας μας που πάσχουν και το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ως γιατρός μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα οχήματα αυτά είναι κάτι το μοναδικό, είναι κινητό νοσοκομείο μικρής κλίμακας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι μία τεράστια προσφορά.».

Αφού τελέστηκε ο αγιασμός των ασθενοφόρων, τα οποία ήταν παρατεταγμένα με ανοιχτές θύρες, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ ξενάγησαν τον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη και τους επίσημους προσκεκλημένους στο εσωτερικό των ασθενοφόρων αλλά και στον εξοπλισμό τους. Όλοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι για τα οχήματα και τη σύγχρονη τεχνολογία και εξοπλισμό. Ακολούθησε επίδειξη του φορείου ασθενούς εκτός οχήματος και μεταφοράς ασθενούς στην ειδική καρέκλα με ερπύστριες.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε δεξίωση στον αίθριο χώρο του κτιρίου με μουσική πλαισίωση.

Η τελετή καλύφθηκε από πλήθος δημοσιογράφων με φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Επίσημο γεύμα παρέθεσε ο Πρόεδρος κ. Δ. Πασχάλης σε γνωστό χώρο εστίασης του Νέου Παντελεήμονα στην Πιερία με πλούσια εδέσματα. Εκεί οι διασώστες του σωματείου ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΟΛΥΜΠΟΣ» επεφύλασσαν μία έκπληξη στη νομικό του Ιδρύματος κ. Ι. Παπαδιαμαντή, την οποία βράβευσαν ύστερα από ομόφωνη απόφαση του διοικητικού τους συμβουλίου, με τιμητική πλακέτα για την αμέριστη συμπαράσταση και προσφορά στους διασώστες του ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ.


για το Δ.Σ.: 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΒΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΙΚΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


--------------------------------

Ρεπορτάζ-βίντεο-φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" από την εκδήλωση: