Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ένα γήπεδο μπάσκετ διαφορετικό από όλα τα άλλα... (ΦΩΤΟ)

Μπασκέτα
Το να παίξεις σε ένα τέτοιο γήπεδο μπάσκετ, αποτελεί σίγουρα μοναδική εμπειρία.

Με τις μπασκέτες να βρίσκονται η μία μέσα στα δέντρα και η άλλη δίπλα σε ένα καμπαναριό, τα καλάθια αποκτούν μία ιδιαίτερη εικόνα ομορφιάς και μυστηρίου. Αν στα παραπάνω συνδυάσεις και το υψόμετρο των χιλίων μέτρων (1000) στο οποίο βρίσκεται το γήπεδο μπάσκετ η εικόνα ολοκληρώνεται με τον πιο μαγευτικό τρόπο.

Το γήπεδο μπάσκετ που βλέπετε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό των Γρεβενών και δεν είναι κατασκευή κάποιων ανθρώπων του χωριού, αλλά το αποτέλεσμα της εγκατάλειψης των ορεινών κυρίως χωριών της πατρίδας μας διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και της αδιαφορίας τους για το επίπεδο ζωής όσων κόντρα στα δεδομένα της εποχής μας επιλέγουν να δίνουν ζωή στα χωριά μας.

Αδιαφορία για τα γήπεδα, είτε μπάσκετ είτε ποδοσφαίρου, αδιαφορία για παιδικές χαρές που οι Δήμοι έβγαλαν και... ξέχασαν να ξανατοποθετήσουν, αδιαφορία για σχολεία που έκλεισαν και δεν θα ξανανοίξουν, αδιαφορία για ιατρεία, υποδομές, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα κ.α.

Στην περίπτωση μας πάντως η αδιαφορία και η εγκατάλειψη από πλευράς κράτους, παρήγαγε (άθελα της) τελικά αυτή την όμορφη εικόνα. Ας την απολαύσουμε...













* Φωτογραφίες: Κανταρτζής Μιχάλης