Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Θέλω και εγώ να στείλω το παιδί μου σε τάξη με 17 μαθητές!

Σε κολέγια έχει μετατρέψει τα σχολεία μας η κυβέρνηση της ΝΔ και μάλιστα μόνο σε ένα χρόνο στην εξουσία!


Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην Επικράτεια είναι 17 μαθητές».

Εκτός των παραπάνω, τα παιδιά μας θα πάρουν δώρο μάσκες και... παγουρίνο!

Αυτό είναι το σχολείο του μέλλοντος που η ΝΔ μας το φέρνει τώρα το 2020.

Δυστυχώς όμως, η πλάκα δεν λύνει τα προβλήματα και δεν μπορεί να κρύψει την σκληρή πραγματικότητα. Η πλειοψηφία των τμημάτων στα δημόσια σχολεία μας έχουν 20-24 παιδιά. Ατυχές λοιπόν, άκαιρο και εξωπραγματικό αυτό που είπε η Υπουργός Παιδείας για τμήματα των 17 μαθητών.

Είναι φυσικό αν στα τμήματα των 20-24 μαθητών, προσθέσεις τμήματα σε απομακρυσμένες περιοχές, ορεινές, νησιά με 7-10 παιδιά να βγάλεις μέσο όρο 17...

Είναι σαν να λέμε ότι εγώ παίρνω 200 ευρώ μισθό τον μήνα και εσύ 2000 ευρώ. Ο μέσος όρος των δύο μισθών είναι 1100 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή εγώ παίρνω 1100 ευρώ τον μήνα; Καλά θα ήταν!

Κρίμα πάντως γιατί η ιστορία με τον κορονοϊό ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να γίνουν έργα και επενδύσεις στην Παιδεία που δεν έγιναν πολλά χρόνια πριν. Έξι μήνες είχε στην διάθεση της η κυβέρνηση και δεν έχει γίνει τίποτα! Ούτε υποδομές, ούτε προσλήψεις, τίποτα.

Έτσι αν δεν έχεις κάνει τίποτα όλο αυτό το διάστημα, το μόνο που σου μένει να πεις στον κόσμο είναι για τα τμήματα των 17 που μόνο εσύ βλέπεις...


* Φωτογραφία από Francine Sreca από το Pixabay