Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020

Σάντουιτς … μετά μουσικής

Το τελευταίο διάστημα έγινε πολύς λόγος για την απευθείας ανάθεση της σίτισης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης. Επειδή δεν είμαι πολιτικός, αν και πολλοί προσπαθούν κατά καιρούς να με εμπλέξουν στα πολιτικά τους παιχνίδια, περίμενα να καταλαγιάσει ο θόρυβος για να τοποθετηθώ δημόσια μιας και η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.

Κανένας μα κανένας από όσους διαμαρτύρονται φέτος για την απευθείας ανάθεση, δεν έπραξε το ίδιο πέρυσι, όταν η προηγούμενη δημοτική αρχή, λίγο πριν παραδώσει τα ηνία της εξουσίας, προχώρησε σε απευθείας ανάθεση της σίτισης του Μουσικού Σχολείου στον ίδιο προμηθευτή που την είχε πάρει με διαγωνισμό πριν από 2 χρόνια, με τη διαφορά ότι με την απευθείας ανάθεση η τιμή ανά σάντουιτς ήταν κατά 65% αυξημένη σε σχέση με αυτήν πριν από 2 χρόνια.

Επίσης κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε όταν και πάλι λίγο πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή πληρώθηκαν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ για εργασίες στα σχολεία που ποτέ δεν έγιναν, αλλά αυτό φαίνεται ότι είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Άλλωστε όλα τα στραβά συμβαίνουν τώρα, ενώ τα προηγούμενα 13 χρόνια όλα ήταν μέλι γάλα!

Επειδή όμως ο λόγος είναι για τη «σίτιση» των μαθητών του Μουσικού Σχολείου, να ενημερώσουμε όσους δεν το γνωρίζουν, ότι οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων δικαιούνται πλήρους και κανονικής σίτισης, κάτι που υλοποιείται σε άλλα Μουσικά Σχολεία της χώρας. Επειδή ένα ψωροσάντουιτς απέχει πολύ από τον όρο σίτιση, θα διεκδικήσουμε για τους μαθητές μας αυτό που από το νόμο δικαιούνται. Φυσικά το κόστος για κανονική σίτιση είναι πολλαπλάσιο από το σημερινό και σ’ αυτή την περίπτωση, εννοείται, η απευθείας ανάθεση θα πάει περίπατο.

Ελπίζουμε όλοι εκείνοι που τις τελευταίες ημέρες διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τις απευθείας αναθέσεις, να σταθούν δίπλα μας στο δίκαιο και νόμιμο αίτημά μας, εκτός κι αν τα δάκρυα των τελευταίων ημερών ήταν κροκοδείλια.

Για να αποδίδουμε τά τοῦ Καίσαρος τῷ Καίσαρι θα πρέπει να πούμε ότι τον τελευταίο χρόνο έγιναν στο σχολείο μας περισσότερες εργασίες απ’ ότι τα προηγούμενα 13 χρόνια, παρά το ότι όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μπαλώματα σ’ ένα ρούχο, που θα έπρεπε από καιρό να έχει πεταχτεί.

Τέλος, καλό θα ήταν να γνωρίζουν όλοι ότι το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης δεν προσφέρεται για πολιτική εκμετάλλευση, ειδικά από αυτούς που φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για το γεγονός ότι το σχολείο μας παραμένει για 20 χρόνια χωρίς κτίριο!

Γιώργος Βαρδακώστας
Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Κατερίνης