Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023

Ιστορική η σημερινή μέρα για το ελληνικό χάντμπολ -- 44 χρόνια παρουσίας -- Ο Αρχέλαος Κατερίνης από τα ιδρυτικά σωματεία της ΟΧΕ.

Τα γενέθλια της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος. ΟΧΕ ετών 44!

Ιστορική η σημερινή μέρα για το ελληνικό χάντμπολ, αφού ακριβώς πριν 44 χρόνια το άθλημα ανεξαρτητοποιείται από τον ΣΕΓΑΣ και ξεκινά την δημιουργία της δικής του οικογένειας.

Με την υπ’ αριθμών 2155/12.9.1979 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναγνωρίζεται και λειτουργεί η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος (ΟΧΕ) -που περιλαμβάνει στη δύναμη της σωματεία που διαθέτουν αποκλειστικά ή έχουν μεταξύ άλλων τμήμα χειροσφαίρισης- με έδρα την πόλη της Αθήνας.

Η σφραγίδα (και πρώτο έμβλημα) της Ομοσπονδίας είναι κυκλική, φέρει στην περιφέρεια τον τίτλο «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΕΩΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1979» και στο κέντρο παράσταση χειροσφαιριστή.

Πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκλέγεται ο Μιλτιάδης Μπουφίδης

Σκοπός της ΟΧΕ είναι:

Η διοίκηση, οργάνωση, διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος της χειροσφαιρίσεως, σύμφωνα με τις ελληνικές παραδόσεις και τις αρχές του φίλαθλου πνεύματος.

Τα ιδρυτικά σωματεία της ΟΧΕ:

Φίλιππος Βέροιας, Ιωνικός ΝΦ, Αρχέλαος Κατερίνης, Άρης Νίκαιας, Εθνικός Κοζάνης, Αθηναϊκός, Αμύντας Αμυνταίου, Τελαμών Σαλαμίνας, Πανελλήνιος, Ζαφειράκης Νάουσας, Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, ΣΑΚΑ, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΑΕΕΑ, Άφοβος Αθηνών, ΑΕ Χαλανδρίου, ΓΑΣ Έδεσσας, ΓΕ Ιωαννίνων, ΓΑΣ Λέσβου, Αρίων Μυτιλήνης, Παλλεσβιακός, ΜΕΑΣ Τρίτων, ΑΟ Σερρών.


Η επίσημη σελίδα της ΟΧΕhttps://www.handball.org.gr/