Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Πύδνας-Κολινδρού

Εργαζόμενοι, Αγρότες , Αυτοαπασχολούμενοι, Συνταξιούχοι νέοι και νέες, Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει την επιζήμια πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας έχοντας ως προσανατολισμό της όχι την υγεία του λαού, όπως υποκριτικά τονίζει, αλλά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Τα πρωτόκολλα υγείας είναι αντιφατικά και γίνονται λάστιχο όταν πρόκειται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι την ώρα που η πανδημία ήταν σε ύφεση αποτέλεσμα της πειθαρχίας που έδειξε ο λαός κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενώ άνοιξε τον τουρισμό χωρίς να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προτείνουν οι επιστήμονες, όπως αποστάσεις, μάσκες, μέσα ατομικής προστασίας, προσλήψεις στα νοσοκομεία, κέντρα υγείας, να λειτουργήσουν τα τοπικά ιατρεία, να προσληφθούν εργαζόμενοι για την καθαριότητα στα σχολεία κλπ. Η κυβέρνηση ακολουθεί εντελώς αντίθετο δρόμο πάντα με όπλο το κόστος της αντιμετώπισης της πανδημίας, την ατομική ευθύνη, κουνώντας προκλητικά το δάχτυλο στη νεολαία και το λαό, κάνοντας πλάτες στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για παράδειγμα, έδωσε άδεια στις αεροπορικές εταιρίες να πετούν με πληρότητα 100%, στα πλοία με 85%, στα ΜΜΜ να είναι στην κυριολεξία ο ένας πάνω στον άλλον. Στους χώρους δουλείας, οι εργαζόμενοι δουλεύουν κανονικά σαν να μην υπάρχει πανδημία. Τα παραδείγματα των βιομηχανιών στην Έδεσσα, την Καβάλα, στη Χαλκιδική είναι χαρακτηριστικά για τη διασπορά του κορονοϊού λόγω έλλειψης μέτρων . Η ίδια πολιτική συνεχίζεται και για το άνοιγμα των σχολείων αγνοώντας προκλητικά τις προτάσεις των μαζικών φορέων ,όπως Συλλογών Γονέων και Κηδεμόνα, επιστημονικών φορέων κλπ, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στο Δήμο Πύδνας -Κολινδρού με 1447 μαθητές για την καθαριότητα των σχολείων έχουν προσληφθεί μόνο 13 εργαζόμενοι, από τους οποίους η μια είναι μόνιμη, ενώ οι άλλοι δώδεκα με τρείς ώρες απασχόλησης. Αίθουσες διδασκαλίας που συνωστίζονται από 24 έως 25 μαθητές. Η κυβέρνηση έχει διαθέσει στο δήμο το αστείο πόσο των 7000 ευρώ για μάσκες και αντισηπτικά, ενώ ακόμα δε γνωρίζουμε αν έχουν προσληφθεί εκπαιδευτικοί για όλες τις θέσεις. Αλήθεια με τέτοια τραγική κατάσταση είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ισχυρίζεται οτι τα σχολεία ανοίγουν με ασφάλεια απέναντι στην πανδημία;

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό, το δήμο Πύδνας Κολινδρού και όλους τους μαζικούς φορείς μαζί με τα μέτρα ατομικής προστασίας που προτείνουν οι επιστήμονες, να διεκδικήσουμε αγωνιστικά από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας των παιδιών μας αλλά και όλων των δημοτών, για να βάλουμε ένα υγειονομικό φράγμα στην εξάπλωση της πανδημίας.

Διεκδικούμε

• Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων για την καθαριότητα με σταθερή και μόνιμη δουλειά ώστε να μπορούν να κρατήσουν καθαρά τα σχολεία αλλά και οι ίδιοι να προστατευτούν από τον κορονοϊό .

• Προσλήψεις εκπαιδευτικών με σταθερή και μόνιμη δουλειά.

• Επαρκή μέσα προστασίας στα σχολεία, όπως μάσκες, αντισηπτικά, θερμομέτρηση, τακτική απολύμανση των χώρων, τεστ στους εκπαιδευτικούς

• Μέτρα Ασφάλειας στα λεωφορεία που μεταφέρουν τους μαθητές, απολύμανση, αποστάσεις, μάσκες .

• Προσλήψεις στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου γιατρών όλων των ειδικοτήτων , καθώς επίσης νοσηλευτών και άλλο προσωπικό.

• Επαρκή μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στο κέντρο υγείας , όπως μάσκες, αντισηπτικά, τακτική απολύμανση του χώρου, τεστ για τους εργαζόμενους και όχι εξαντλητικά ωράρια .

• Καθημερινή λειτουργία όλων των τοπικών Ιατρειών ώστε το Κ.Υ να μην μετατραπεί σε κέντρο αναφοράς μόνο για τον κορονοϊό, ξεχνώντας όλες τις άλλες ασθένειες και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες και τους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις.