Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020

Ένας «τοίχος» έπεσε, μένουν κάποιοι ακόμα...

Το άνοιγμα στον τοίχο που βλέπετε είναι στο Β΄ ΔΑΚ.

Ο λόγος είναι γιατί χρειάζεται να γίνει η κατάλληλη υποδομή ώστε να συνδεθεί το φυσικό αέριο (όταν έρθει) στο κολυμβητήριο. Αυτή είναι μία ευχάριστη είδηση. Δυστυχώς από ότι είδαμε ίσως χρειαστεί να κοπούν και κάποια δέντρα (πεύκα) από αυτά που βρίσκονται στον χώρο που αρκετοί χρησιμοποιούν για να τρέχουν. Ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος άλλος τρόπος και να μην χρειαστεί να κοπούν δέντρα.

Από ότι πληροφορηθήκαμε το φυσικό αέριο θα συνδεθεί μόνο στο κτίριο του κολυμβητηρίου, και τα υπόλοιπα κτίρια το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και το σκοπευτήριο δεν θα έχουν φυσικό αέριο και θα συνεχίσουν με τις υπάρχουσες υποδομές (πετρέλαιο).

Οι λόγοι είναι ότι το κολυμβητήριο απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να θερμανθεί, οπότε έχει μεγαλύτερο κόστος θέρμανσης από τα υπόλοιπα κτίρια και για αυτό τον λόγο έχει δοθεί προτεραιότητα σε αυτό. Λογικό, και ας ελπίσουμε ότι από την στιγμή που θα συνδεθεί το φυσικό αέριο, θα είναι πιο προσιτή και η θέρμανση στα υπόλοιπα κτίρια μιας που θα πέσει το κόστος που συνολικά απαιτείται.

Χρειάζονται όμως να γίνουν πολλά περισσότερα στο Β΄ ΔΑΚ, όπως να υπάρχει μόνιμη καθαρίστρια, να αναβαθμιστούν τα κλειστά γήπεδα τόσο το μεγάλο όσο και το μικρό, όπως και το σκοπευτήριο, στα οποία χρειάζονται παρεμβάσεις όπως π.χ. το παρκέ του κλειστού γηπέδου. Ποδηλατόδρομοι για να μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν με ασφάλεια να αθληθούν, προγράμματα δωρεάν αθλητισμού για τους δημότες, κ.α.

Από το Μάρτιο μέχρι και σήμερα πέρασαν περίπου 6 μήνες. Θα μπορούσαν να είχαν γίνει αυτά, ιδίως το παρκέ ήταν μία καλή ευκαιρία μιας που δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις και προπονήσεις. Καλώς εχόντως των πραγμάτων τα πρωταθλήματα (μπάσκετ-βόλεϊ-χάντμπολ κ.α.) σε λίγο καιρό θα ξεκινήσουν...

Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε (πάντα...) να μην βρίσκουμε στο μέλλον λόγους να... γκρινιάζουμε, αλλά μόνο θετικά πράγματα να επισημαίνουμε, όπως την σύνδεση με το φυσικό αέριο.