Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΣΕΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Καμία συμμετοχή στις «ηλεκτρονικές εκλογές» στις 7 Νοεμβρίου. Απόσυρση ψηφοδελτίων την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησαν για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου την ηλεκτρονική "ψηφοφορία" για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ).

Η απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία ούτε σχετίζεται με την πανδημία. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επίθεση που ετοιμάζουν στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-ισσες,

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας, δε διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία προσφέρεται για γενικευμένη νοθεία και χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας, μετά την αντιδημοκρατική επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για ηλεκτρονική ψηφοφορία υλοποιώντας και την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για απόσυρση των ψηφοδελτίων και γενικά καμιά συμμετοχή στη διενέργεια εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, αποφάσισε:

α) να καταθέσει με τους εκπροσώπους των παρατάξεων στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 1:30 μ.μ.,τις αιτήσεις απόσυρσης όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Πιερίας.

β) να μην ορίσει κανένα μέλος του Συλλόγου μας εκπρόσωπο στις εφορευτικές επιτροπές.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας καλεί τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών. Σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας για συμμετοχή στη διαδικασία τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη.

Επίσης, καλεί όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία. 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ 
ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ


Για τον ΣΕΠΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Θανάσης Κοντοφάκας Κοσκινάς Χρήσ