Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Δωρεάν προγράμματα άθλησης για όλους;

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Κατερίνης και ο ΟΠΠΑΠ μας πληροφορούν ότι ξεκινούν "δωρεάν προγράμματα άθλησης για όλους", αλλά διαβάζοντας το εβδομαδιαίο πρόγραμμα άθλησης (Δευτέρα έως Παρασκευή) παρατηρούμε ότι οι ώρες άθλησης είναι από τις 09:00 το πρωί έως τις 11:30 το πρωί.


Σαν πρωτοβουλία την χαιρετίζουμε ως θετική, αλλά μας προβληματίζει το ωράριο άθλησης. Πρωινές ώρες μόνο άνεργοι και νοικοκυρές μπορούν να συμμετέχουν. Οι εργαζόμενοι στην ουσία αποκλείονται (πάντα με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει το συγκεκριμένο ωράριο).

Άρα και με αυτά που διαβάζουμε το πρόγραμμα άθλησης δεν είναι για όλους...

Επίσης δεν υπάρχει πρόγραμμα άθλησης για τα Σ/Κ. Έτσι μένουν εκτός του προγράμματος, πάρα πολύς κόσμος που εργάζεται τα πρωινά και τις καθημερινές.

Μήπως από τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ να το κοιτούσαν λίγο καλύτερα αυτό το θέμα; 

-----------------------

Το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης και του ΟΠΠΑΠ:


Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
12-10-2020

Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Δωρεάν προγράμματα άθλησης για όλους

Με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, περισσότερες επιλογές άθλησης για όλες τις ηλικίες προσφέρουν δωρεάν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ), μέσα από τα προγράμματα, που για πρώτη φορά υλοποιούν. PILATES, FITNESS, CIRCUIT, Σουηδική γυμναστική συνθέτουν έναν ευρύ κύκλο προγραμμάτων, για καλή σωματική και ψυχική υγεία, τα οποία έλειπαν από την καθημερινότητα των δημοτών και θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες τήρησης της δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για όλες τις ηλικίες.

Επένδυση στον αθλητισμό

«Επενδύουμε στον αθλητισμό και την παιδεία και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε αυτούς τους άξονες κατά προτεραιότητα. Είναι ορατή από όλους η βελτίωση των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και το επόμενο καθοριστικό βήμα είναι η ενίσχυση τόσο του σωματειακού, όσο και του μαζικού αθλητισμού, καθώς και η παροχή της δυνατότητας άθλησης για όλους» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Προχωρήσαμε σε πρώτη φάση σε μία δυναμική παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης και αντιμετωπίσαμε τις φθορές που είχε υποστεί. Παράλληλα, επειδή θεωρούμε ότι ο αθλητισμός συνιστά κοινωνικό αγαθό που εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς η απερχόμενη διοίκηση το στέρησε από τους δημότες σχεδιάσαμε και πλέον υλοποιούμε προγράμματα άθλησης για τους δημότες όλων των ηλικιών» τονίζει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Νίκος Τσιαμπέρας.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Άθλησης (Δευτέρα έως Παρασκευή):

Δευτέρα: 09:00-10:00 π.μ. - PILATES

10.30 π.μ. -11.30 π.μ. - FITNESS

Tρίτη: 09:00 π.μ. -10:00 π.μ. ΣΟΥΗΔΙΚΗ

10.30 π.μ.-11.30 π.μ. CIRCUIT

Τετάρτη : 09:00 π.μ. -10:00 π.μ. FITNESS

10.30 π.μ.-11.30 π.μ. PILATES

Πέμπτη: 09:00 π.μ.-10:00 π.μ. CIRCUIT

10.30 π.μ.-11.30 π.μ. ΣΟΥΗΔΙΚΗ

Παρασκευή: 09:00 π.μ.-10:00 π.μ. PILATES

10.30 π.μ.-11.30 π.μ. FITNESS


Η ταυτότητα των προγραμμάτων

PILATES

Μέθοδος εκγύμνασης, που αποτελεί ένα καινοτόμο, ασφαλές σύστημα άσκησης μυαλού και σώματος, το οποίο στοχεύει στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών, στην ευλυγισία και στην κινητικότητα των αρθρώσεων.

FITNESS

Είναι η βάση για την καλή σωματική κ ψυχική υγεία. Είναι η ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να βρίσκεται σε ετοιμότητα να λειτουργεί με δύναμη χωρίς υπερβολική κόπωση και με περίσσεια ενέργεια.

ΣΟΥΗΔΙΚΗ

Πρόγραμμα με ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος για την επίτευξη της αρμονικής ανάπτυξης της δύναμης της αντοχής της ευκαμψίας.

CIRCUIT

Είναι η προπόνηση που πραγματοποιείται σε κύκλο εκτελώντας διάφορες ασκήσεις διαδοχικά από την μία στην επόμενη σε κυκλική φορά σε καθορισμένη χρονική διάρκεια! Στοχεύει στην αύξηση της μυϊκής αντοχής και δύναμης στην λιποδιάλυση στην αύξηση της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για την εγγραφή σε οιοδήποτε από τα τμήματα αθλητισμού, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο και παθολόγο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν για τη συμπλήρωση της αίτησης, για την άμεση και ομαλή διεξαγωγή των τμημάτων.

Η διάρκεια των προγραμμάτων ορίζεται από 14 Οκτωβρίου 2020 έως και τις 31 Μαΐου 2021.

Για εγγραφές, πληροφορίες, διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι - ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

23510 45070 Β’ ΔΑΚ.
6972873720 κα Μ. Ευαγελλοπούλου
6931320907 κα Α. Κεσίζογλου