Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Τα μέτρα της... υπερβολής

Διαβάζοντας τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα του (Επιπέδου 3 - Αυξημένης επιτήρησης) και όσον αφορά την εστίαση, δεν μπορούμε να μην το σχολιάσουμε...


➤ Επιτρέπονται έως τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, δεν εξαιρούνται μέλη της ίδιας οικογένειας!

Δηλαδή αν μία οικογένεια έχει τρία ή περισσότερα παιδιά, δεν επιτρέπεται να καθίσουν όλοι μαζί και να γευματίσουν σε ένα τραπέζι στο εστιατόριο, στη ταβέρνα!

Ή αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε λίγο πιο ελεύθερα αυτή την απόφαση, στο εστιατόριο τα μέλη μίας πολυμελούς οικογένειας κολλάνε κορονοϊό, αλλά στο σπίτι που είναι όλοι μαζί, αγκαλιάζονται και βρίσκονται επί ώρες πολλές στον ίδιο χώρο, τρώνε όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι (ναι υπάρχουν οικογένειες που ακόμα τρώνε όλοι μαζί), δεν κολλάει ο κορονοϊός!!!

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα μέτρο ανυπέρβλητης υπερβολής (δεν θέλουμε να το χαρακτηρίσουμε με άλλες εκφράσεις...).

Μάλλον οι "ειδικοί" της κυβέρνησης έχουν την εντύπωση ότι στη Ελλάδα δεν υπάρχουν οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά!

Επίσης στο ίδιο επίπεδο μέτρων διαβάζουμε ότι υπάρχει περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 4 άτομα. Εδώ δεν υπάρχει διευκρίνηση αν στις πολυμελής οικογένειες επιτρέπεται να βρίσκονται στο ίδιο αυτοκίνητο. Αν και την εποχή της καραντίνας, ο Υπουργός Μεταφορών είχε διευκρινίσει ότι οι οικογένειες εξαιρούνται αυτού του μέτρου. Ελπίζουμε να υπάρξει σύντομα και εδώ μία νέα διευκρίνηση.

* Φωτογραφία από Oberholster Venita από το Pixabay