Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Δύο ώρες από το πρόγραμμα των σχολείων για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα - Οι εκδηλώσεις

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα, παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες να αφιερώσουν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έως και δύο ώρες από το ημερήσιο ωρολόγιο πρόγραμμα σε σχετικές εκδηλώσεις...

με την επισήμανση ότι η κάθε είδους εκδήλωση σχετικά με τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα θα αποφασίζεται από το Σύλλογο Διδασκόντων με προϋπόθεση την απαρέγκλιτη και αυστηρότατη τήρηση των οδηγιών του Υ.ΠΑΙ.Θ. και του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και τη διασφάλιση της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπ/σης
Κεντρικής Μακεδονίας
Αλέξανδρος Κόπτσης


Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα

Ο Μακεδονικός Αγώνας θα εορτασθεί φέτος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020. Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, η τέλεση των επιμνημόσυνων δεήσεων στις έδρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου, κατά το φετινό εορτασμό του Μακεδονικού Αγώνα,θα λάβουν χώρα οι εξής εκδηλώσεις:

α. Γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών, επιχειρήσεων του Δημοσίου και των τραπεζών από τις 8 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου.

β. Φωταγώγηση των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, αρχαιολογικών χώρων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες.

γ. Επιμνημόσυνη δέηση

δ. Κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των Ηρώων

ε. Ομιλίες και εκδηλώσεις στα σχολεία σχετικές με τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.