Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

Διευκρινίσεις από το περιφερειακό τμήμα φυσικοθεραπευτών Πιερίας

Η ετοιμότητα των ιδιωτικών εργαστηρίων φυσικοθεραπείας καθ όλη την διάρκεια του covid19 στην πρώτη και δεύτερη φάση, ήταν πραγματικά αξιέπαινη.Τα μέτρα προστασίας στο έπακρο, με γνώμονα φυσικά το κοινό συμφέρον.

Ας φανταστούμε τι θα συνέβαινε στα δημόσια νοσοκομεία ελέω Κορωνοϊού, αν τα φυσικοθεραπευτήρια παρέμεναν κλειστά όλο αυτό το διάστημα και οι ασφαλισμένοι έπρεπε να εξυπηρετηθούν εκεί.
Υπάρχει όμως μια ξεκάθαρη οδηγία ιεράρχησης των περιστατικών από τις αρμόδιες αρχές, βάση της πάθησης που συνοδεύει τον ασθενή. Είναι αυτονόητο ότι τα οξέα περιστατικά προηγούνται των χρόνιων προβλημάτων. Είναι λοιπόν απαραίτητη η αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης από τον θεράποντα ιατρό, ώστε η παραπομπή στα εργαστήρια να γίνεται με το κριτήριο της αμεσότητας. Από την πλευρά του ο κάθε ασθενής οφείλει να εμπιστεύεται την κρίση του φυσικοθεραπευτή και να αποδέχεται το χρονικό σημείο έναρξης των συνεδριών.Τα αυστηρά μέτρα προστασίας τηρούνται στον μέγιστο βαθμό και η απόφαση της εκτέλεσης των πράξεών αποφασίζεται από τον κάθε φυσικοθεραπευτή με κύριο γνώμονα την θωράκιση της δημόσιας υγείας. Οφείλουμε σε μια τόσο δύσκολη περίοδο,ασθενείς και πάροχοι υγείας να συνεργαστούμε αρμονικά και χωρίς χρονικές πιέσεις εξυπηρέτησης που ίσως φέρουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Ο ιατρικός και παραϊατρικός κλάδος, ταυτόχρονα, δίνουν μεγάλη μάχη για να βγούμε "νικητές"από αυτή την μεγάλη περιπέτεια.

Υ.Γ: Ως επίσημοι πιστοποιημένοι φυσικοθεραπευτές Πιερίας και μέλη του πανελληνίου συλλόγου, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης σε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στο γενικό νοσοκομείο της Κατερίνης και σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια δομή, διότι παραβλέποντας τους πιθανούς κινδύνους, προσφέρουν ακατάπαυστα όπου και όπως τους ζητηθεί, συμβάλλοντας και αυτοί σε παροχές υπηρεσιών ενάντια στον covid19. Αξίζουν μαζί με γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό τον μέγιστο σεβασμό μας.

Μπάναλης Παναγιώτης (πρόεδρος)
Καραγιάννη Ελένη (γραμματέας)
Βασιουρή Αγνη (ταμίας)