Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ - Ανακοίνωση

Στην προχθεσινή επίσκεψη του υφυπουργού υγείας στο νοσοκομείο της Κατερίνης...

που έγινε με αφορμή την εκτράχυνση της κατάστασης λόγω covid στον νόμο μας μα και στο ΓΝΚ, παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε μέλος του ΔΣ εκ μέρους της παράταξης μας. Μια κατάσταση που αναδεικνύει σε όλο της το μεγαλείο τις ολιγωρίες του προηγούμενου διαστήματος, μα και τα αποτελέσματα της διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από όλες της κυβερνήσεις εις βάρος του συστήματος δημοσίας υγείας και εις βάρος της υγείας του λάου ως επακόλουθο.

Το μέλος του ΔΣ του ΙΣΠ (από την ΔΗΠΑΚ) ανέφερε στον υφυπουργό υγείας κο Κοντοζαμάνη, ότι από τις ομιλίες των παρευρισκόμενων γίνεται φανερό ότι πρέπει άμεσα να λυθεί το ξενοδοχειακό από τη μία και από την άλλη να λυθεί το ζήτημα της έλλειψης του προσωπικού. Έτσι πρότεινε άμεσα να επιταχτούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις οι ιδιωτικές μονάδες με το προσωπικό τους. Να δεσμευτούν ξενοδοχεία, για τη διαμονή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο. Να επιταχτούν ιδιώτες γιατροί για τη φροντίδα τους.

Ακόμη τόνισε πως οι μετακινήσεις προσωπικού (που εφαρμόζεται κατά κόρον) μισολύνει προβλήματα, ενώ ανοίγει μεγάλα αλλού.

Ήδη ετοιμάζονται τα εμβολιαστικά κέντρα, που θα λειτουργήσουν με προσωπικό που τώρα είναι μετακινημένο στο ΓΝΚ. Αυτό το προσωπικό είναι κουρασμένο από την υπερεφημέρευση και τις συνθήκες που επικρατούν και γίνεται πιο ευάλωτο στον κορονοϊό. Φανταστείτε να πρέπει να αρχίσουν οι εμβολιασμοί και να μη μπορούμε επειδή θα έχουμε τους γιατρούς και τις νοσηλεύτριες, ασθενείς, θύματα του αγώνα που δίνουν στα ΤΕΠ του ΓΝΚ.