Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας στην αντιμετώπιση του κορονωϊού

Μετά το μεταναστευτικό, τώρα οι Ε.Δ. της χώρας μας καλούνται να βάλουν ξανά πλάτη αυτή τη φορά στο θέμα του κορονωϊού.

Πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου στην γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανακοίνωσε και επίσημα την εμπλοκή των Ε.Δ. στην διενέργεια τεστ ανίχνευσης για τον ιό. Θα γίνονται σε ειδικά σημεία σε στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα από στελέχη του ελληνικού στρατού. Εάν κρίνουμε τις εικόνες που είδαμε στις ΗΠΑ, οι Ε.Δ. της χώρας μας, ίσως κληθούν να παίξουν και ρόλο στην φύλαξη των εμβολίων.

Πάντως δεν είναι συνηθισμένη εικόνα να βλέπουμε τον αρχηγό του στρατού να εμφανίζεται στην τηλεόραση και να κάνει δηλώσεις...

Φυσικά όταν υπάρχει μία κρίσιμη κατάσταση, ο ελληνικός στρατός καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο. Δεν ξεχνάμε την εμπλοκή των Ε.Δ. στο μεταναστευτικό. Το θέμα είναι όμως ότι οι Ε.Δ. πλήττονται και αυτές από τον κορονωϊό, ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και την τουρκική προκλητικότητα.

Το ερώτημα μας είναι και δεν περιμένουμε απάντηση, τι έκανε η κυβέρνηση για να ενισχύσει τις Ε.Δ. όλο αυτό το διάστημα; Ενίσχυσε υλικοτεχνικά τον στρατό ξηράς, την αεροπορία και το πολεμικό μας ναυτικό; Ενίσχυσε το προσωπικό των Ε.Δ. μισθολογικά, συνταξιοδοτικά ή με κάποιον άλλο τρόπο;

Όταν τα βρίσκει... σκούρα η κυβέρνηση καλεί τον στρατό να βάλει πλάτη. Ας βάλει όμως και η κυβέρνηση κάποια στιγμή πλάτη και αυτή στα προβλήματα των στρατιωτικών.

* Φωτογραφία από Prawny από το Pixabay