Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

Εμποροϋπάλληλοι Εκδήλωση ΚΚΕ Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΤΟ Πιερίας του ΚΚΕ διοργανώνει Σύσκεψη Εμποροϋπαλλήλων μέσω Zoom με Θέμα: Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την πανδημία.

Σημαίνουμε συναγερμό απέναντι στις αντεργατικές ανατροπές, οργανώνουμε την πάλη..

Φωτίζουμε τη διέξοδο!

Μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση επιμένει να «τρέξει» αυτό που ονομάζει «εμβληματικές μεταρρυθμίσεις» σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό και συνδικαλιστική δράση.

Με λίγα λόγια:

• Επιβολή, με νόμο, 10ωρης εργασίας, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, 101 χρόνια μετά το 1920, όπου για πρώτη φορά καθιερώθηκε το 8ωρο

• Ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική ευθύνη και οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν χωρίς εγγύηση από το κράτος για τη σύνταξή τους.

• Κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας σε πάρα πολλούς χώρους, με το τέχνασμα του «προσωπικού ασφαλείας»!

• Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για τους εμποροϋπαλλήλους

Φθηνή εργατική δύναμη, επειδή έτσι απαιτεί και η εκδήλωση της νέας οικονομικής κρίσης. Δουλειά ήλιο με ήλιο. Καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων η οποία θα μετατραπεί σε γενναία χρηματοδότηση προς τους μονοπωλιακούς ομίλους. Νομοθετημένη σιγή νεκροταφείου στους εργασιακούς χώρους και καταστολή, προκειμένου να αντιπετωπιστεί από το κράτος η λαϊκή αντίδραση. Ελλιπή μέτρα για την προστασία της υγείας.

Ήδη οι εργαζόμενοι στο εμπόριο «λούζονται» τις αρνητικές συνέπειες της εντατικοποίησης της εργασίας, της δουλειάς ακόμα και όταν κατεβαίνουν τα ρολά, την αναστολή, την ανταλλαγή των υπερωριών με ρεπό, το κόψιμο των ρεπό, την έλλειψη μέτρων προστασίας της υγείας, τη δουλειά σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Τώρα είναι η ώρα να αντιδράσουμε! Η κάθε δυσκολία να μετατραπεί σε νέα δυνατότητα για να σηκώσουμε κεφάλι. Γιατί όταν σηκώνεις κεφάλι, ανασαίνεις πραγματικά!

Την Κυριακή 31 Γενάρη στις 7μμ, οι εμποροϋπάλληλοι συζήτανε τα προβλήματά τους και οργανώνουν τα επόμενα βήματά τους. Να μη λείψει κανείς από τη διαδικτυακή συνάντηση των εμποροϋπαλλήλων μέσω της πλατφόρμας zoom.

https://us05web.zoom.us/j/3553557721?pwd=d2xrTE9VMGRQbitlellPdkNTbU1rQT09
Meeting ID: 825 6388 4330
Passcode: ENZuy6

ΚΟΒ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ
Τ.Ο ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ