Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Δεν μπορεί μας κάνουν πλάκα...

Δεν έχουμε μόνο τη «χαρά» να έχουμε μία από τις μεγαλύτερες... σε αριθμό υπουργών και υφυπουργών κυβέρνηση παγκοσμίως, αλλά ίσως να έχουμε και την πρωτιά στην ευρηματικότητα σε ότι έχει να κάνει με τα υφυπουργεία, το πλήθος τους, τον σκοπό και την ονομασία τους.





Δείτε κάποια παραδείγματα:

Έχουμε ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ), γιατί αν δεν είχαμε οι διαδικασίες θα ήταν... μπερδεμένες!

Έχουμε ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ (ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ), γιατί θα πρέπει να μπορούμε να εντάξουμε όλους αυτούς που παράνομα και παράτυπα παραβιάζουν τα σύνορά μας χερσαία και θαλάσσια!

Στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ έχουμε έναν αναπληρωτή Υπουργό και δύο Υφυπουργούς, ο πρώτος θα είναι αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική και οι Υφυπουργοί, ο ένας για την φορολογική πολιτική και την δημόσια περιουσία και ο άλλος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η απορία μας εδώ είναι με τόσους Υφυπουργούς, ο Υπουργός Οικονομικών τι θα κάνει;

Στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ μαζί φυσικά με τον Υπουργό, έχουμε έναν αναπληρωτή Υπουργό για ιδιωτικές επενδύσεις, έναν για δημόσιες και έναν για έρευνα και τεχνολογία Δηλαδή 4 σε αριθμό!

Στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ έχουμε Υφυπουργό για οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, γιατί διαφορετικά θα ήμασταν εσωστρεφείς!

Στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ έχουμε έναν Υφυπουργό που θα προστατεύει το περιβάλλον και έναν για το αστικό περιβάλλον!

Στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, έχουμε την Υπουργό Πολιτισμού και τον Υφυπουργό σύγχρονου πολιτισμού και φυσικά τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Εδώ μας λείπει ένας Υφυπουργός αρχαίου πολιτισμού!

Ενώ τέλος στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ έχουμε Υπουργό και 4 Υφυπουργούς!


* Φωτογραφία από Free-Photos από το Pixabay