Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου - ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

Με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής» στις 16 Οκτωβρίου, η Π.Ο. του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου υλοποίησε μια ακόμη διαδικτυακή δράση, δημιούργησε έναν ηλεκτρονικό «τοίχο» με θέμα: «Απλά υλικά με χρώματα κι αρώματα της Μεσογείου στο πιάτο μας.Μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα».

Η δράση απευθύνθηκε στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ των δημοτικών σχολείων των Δ/νσεων Εκπ/σης της Περ/κης Δ/νσης Κεντρικής Μακεδονίας και διήρκεσε δύο μήνες. 

Σκοπός της δράσης ήταν οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους να προσπαθήσουν να επανεξετάσουν τη διατροφή τους, να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, να ξαναθυμηθούν ή και να γνωρίσουν την αξία της μεσογειακής διατροφής. Πώς; αξιοποιώντας τις παραδοσιακές συνταγές που εφάρμοζαν η γιαγιά, η προγιαγιά ή η προ- προγιαγιά τους. Συνταγές με απλά υλικά, «πολύχρωμες» και μυρωδάτες! Συνταγές που αποδείχτηκαν θρεπτικές για την υγεία ανθρώπων όλων των εποχών αλλά αποδεικνύονται εξίσου καλές και για την υγεία του πλανήτη μας. Συνταγές που, μέσω της ανάρτησης – δημοσιοποίησης – ανταλλαγής τους, θα φέρουν σε επικοινωνία και συνεργασία ομάδες διαφορετικών σχολείων και περιοχών.

Έτσι λοιπόν οι μαθητές κλήθηκαν να αναζητήσουν παραδοσιακές συνταγές μέσω έρευνας, να τις παρουσιάσουν με οποιαδήποτε μορφή εικαστική ήθελαν και τα τελικά έργα τους να τα αναρτήσουν στον ηλεκτρονικό «τοίχο».

Στη δράση συμμετείχαν 89 μαθητές και 8 Εκπ/κοί από 7 Δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα το Δ.Σ. Αχλαδοχωρίου Σερρών, το 2Ο Δ.Σ Αιγινίου Πιερίας, το 6Ο Δ.Σ. Κατερίνης, το 1Ο Δ.Σ. Τριανδρίας Θεσ/νίκης, το Δ.Σ. Άρνισσας Πέλλας, το 3Ο Δ.Σ. Ευκαρπίας Θεσ/νίκης και το 3Ο Δ.Σ. Διαβατών Θεσ/νίκης.

Όλα τα έργα βρίσκονται αναρτημένα
στον «τοίχο»: https://padlet.com/kpeanol/bkuwft9w9r59f0t7 ,
στο ηλεκτρονικό βιβλίο: https://issuu.com/kpeanol2021/docs/_______________2020
στο λεύκωμα: https://photos.app.goo.gl/Gn1FSms2Zc4iwL8u9
στο ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/kpepie/

Τις συνταγές αυτές το ΚΠΕ, σε επικοινωνία πάντα με το σχολείο που τις ανάρτησε, προτίθεται να τις εκτελέσει στο μέλλον στο πλαίσιο του προγράμματος «Οικο-ποιήματα».

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και την άμεση ανταπόκρισή τους στη δράση μας και ευελπιστούμε αυτή η αγαστή συνεργασία να έχει συνέχεια και στο μέλλον. Ευχόμαστε επίσης μια καλή και δημιουργική χρονιά και καλή δύναμη στις δύσκολες μέρες που όλοι περνάμε.

Η Π.Ο. του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου