Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Μία ώρα αργότερα τι θα πείραζε;

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Κατερίνης ενημερώνει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ότι αύριο θα ανοίξουν κανονικά όλα τα σχολεία.

Σωστά, και πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία αύριο, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει ευελιξία για την πρωινή προσέλευση των μαθητών-τριων στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Γιατί, και σύμφωνα με τις προβλέψεις τις ΕΜΥ αύριο στις 08:00 το πρωί η θερμοκρασία θα είναι περίπου στους -5 βαθμούς Κελσίου, ενώ το ΜΕΤΕΟ προβλέπει να είναι στους -8 βαθμούς Κελσίου.

Μία ώρα αργότερα, οι θερμοκρασίες πλησιάζουν το μηδέν και ίσως φθάσουν στους 1-3 βαθμούς Κελσίου. Μία διαφορά θερμοκρασίας περίπου στους 8-10 βαθμούς!

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι την ώρα προσέλευσης των παιδιών στα σχολεία, θα έχει πολύ κρύο. Και αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και Υγείας για ανοιχτές πόρτες και παράθυρα λόγο κορονωιού το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Και δεν είναι όλες οι σχολικές μονάδες με θερμομονωτικά κουφώματα. Υπάρχουν σχολεία στην πόλη μας που έχουν σιδερένια παράθυρα με μονά τζάμια και στόκο... Πότε θα ζεσταθούν αυτά τα σχολεία; Τι ώρα; Από πότε θα πρέπει να δουλεύουν οι λέβητες πετρελαίου για να ζεσταθούν οι τάξεις;

Και πάντα υπάρχει η πιθανότητα πολλοί γονείς να μην στείλουν τα παιδιά τους (κυρίως τα μικρότερα) στα σχολεία από τον φόβο να μην κρυώσουν και αρρωστήσουν.

Δεν πιστεύουμε ότι αν τα παιδιά αύριο, θα πήγαιναν μία ώρα αργότερα θα είχαμε κάποιο πρόβλημα. Και για να προλάβουμε κάποιους, τι είναι πιο σημαντικό; Η υγεία των παιδιών ή η ευκολία των γονιών;


* Γραφικά που χρησιμοποιήθηκαν στην φωτογραφία του εξώφυλλου: από OpenClipart-Vectors από το Pixabay και από Nina Garman από το Pixabay