Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Αλέξανδρος Βουτσάς: Όταν η αλαζονεία και η έπαρση ξαφνιάζουν αρνητικά

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου κ. Αναγνώστου ομολόγησε δημόσια ότι δεν κινήθηκε έγκαιρα και δεν τήρησε τον νόμο αφήνοντας απλήρωτους εργαζομένους και ταυτόχρονα μας κάνει και τον έξυπνο! Κύριε Κουκοδήμο, συμφωνείτε με τον δημοτικό σας σύμβουλο;

Πριν από μία εβδομάδα δημοσίευσα μία επιστολή σχετικά με το γεγονός ότι οι μισθοί των υπαλλήλων του Δημοτικού Ωδείου παραμένουν απλήρωτοι και δεν έχει καταβληθεί (ως και τις 24.02.2021) ο μισθός του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον νόμο του Κράτους με τίτλο: Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ., στο άρθρο 42 αναγράφεται: «Ο μισθός προκαταβάλλεται στην αρχή κάθε δεκαπενθημέρου».

Ο νόμος λοιπόν λέει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώνονται προκαταβολικά. Δεν ξέρω κατά πόσο ο κ. Αναγνώστου μελέτησε τη νομοθεσία πριν αναλάβει τη θέση ευθύνης που έχει, όμως σε κανέναν αιρετό ή άλλον πολίτη δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα της άγνοιας του νόμου.

Ο κ. Αναγνώστου χρειάστηκε μία εβδομάδα για να απαντήσει και στην απάντησή του εξέπληξε όλους τους δημότες αρνητικά:
Ξαφνιάζει αρνητικά με το ύφος γραφής του, γεμάτο αλαζονεία και έπαρση.
Αναγνωρίζει με... καμάρι πως δεν τήρησε τον νόμο και δεν πλήρωσε τους εργαζομένους
Επιβεβαιώνει πως αυτό έγινε επειδή ΑΜΕΛΗΣΕ να βρει εγκαίρως νέο λογιστικό γραφείο μετά την παραίτηση του παλιού!
Θεωρεί ότι επειδή επισήμανα την αμέλεια αυτή, ο ίδιος είναι δικαιολογημένος και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα!
Ταυτόχρονα έγραψε με καμάρι ότι και στο παρελθόν συνέβη αυτό! Άρα σύμφωνα με τη δικιά του λογική, αν ο νόμος παραβιάστηκε στο παρελθόν, δεν υπάρχει πρόβλημα να παραβιαστεί και τώρα από τον ίδιο!
(Άραγε γιατί δεν ρωτά τον σημερινό δήμαρχο και τότε βουλευτή κ. Κώστα Κουκοδήμο για το τι έκανε ο ίδιος ως βουλευτής και αν έκανε παρέμβαση προκειμένου να πληρωθούν τότε οι εργαζόμενοι; Γιατί δεν ρωτά πχ τον κ. Κυριακίδη που τότε ήταν στην αντιπολίτευση αν ανέδειξε το θέμα; Μαζί του είναι, στη διοίκηση).
Τέλος, δείχνει μία ακατανόητη αλαζονεία απέναντι στους μη εκλεγμένους δημότες που ενδιαφέρονται για τα κοινά, σα να θεωρεί πως δικαίωμα άποψης έχουν μόνο οι εκλεγμένοι. (Ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τη Δημοκρατία, κύριε Αναγνώστου).


Αξιότιμε κύριε Κώστα Κουκοδήμο,

Έχετε εκλεγεί δήμαρχος του Δήμου της Κατερίνης.
Συμφωνείτε με τον δημοτικό σας σύμβουλο και την άποψη που έχει για τον νόμο και την τήρησή του;
Θεωρείτε και εσείς πως αν στο παρελθόν κάποιος έκανε κάτι λάθος ή και δεν σεβάστηκε τον νόμο, έχετε σήμερα και εσείς ως διοίκηση να κάνετε το ίδιο λάθος και να μη σεβαστείτε και εσείς τον νόμο;
Αποδέχεστε από έναν άνθρωπο που τοποθετήσατε να διοικήσει έναν οργανισμό που απασχολεί τόσους υπαλλήλους και προσφέρει μεγάλο έργο σε εκατοντάδες οικογένειες να μιλάει με τέτοια αλαζονεία και απαξία για τον νόμο, για τους μη εκλεγμένους, γενικά για όσους «τον ξεβολεύουν»;

Αξιότιμε κύριε Αναγνώστου,

Υποχρέωση της διοίκησης είναι να διοικεί σεβόμενη τους νόμους. Υποχρέωση της αντιπολίτευσης είναι να αναδεικνύει τα λάθη της διοίκησης και να καταθέτει προτάσεις για να γίνει καλύτερη η ζωή των δημοτών. Λέγεται Δημοκρατία.

Είστε νέος άνθρωπος και (από την αλαζονεία σας απέναντι σε έναν μη εκλεγμένο) θεωρείτε βέβαιο πως θα εκλέγεστε συνέχεια για πολλά χρόνια, για αυτό και σας προτείνω να χαμηλώσετε τους τόνους και να μην προκαλείτε, όταν έχετε παραβεί τον νόμο. Θα μπορούσατε να πείτε ευγενικά ότι δεν προλάβατε, να ζητήσετε συγνώμη από τους εργαζομένους για το λάθος σας και να υποσχεθείτε ότι από εδώ και πέρα θα σεβαστείτε τον νόμο. Άλλωστε, σύμφωνα με τον Σταύρο Ξαρχάκο... «Δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία».

Εύχομαι οι υπάλληλοι του Δημοτικού Ωδείου να πληρωθούν το ταχύτερο δυνατό και το περιστατικό αυτό να μην ξανασυμβεί. Επίσης εύχομαι ο κ. Αναγνώστου να αντιληφθεί ότι ο νόμος τηρείται υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά.

Οι δημότες βλέπουν και κρίνουν.


Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Βουτσάς
Μέλος δ.σ. Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης
Μέλος δημοτικού συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»