Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Χατζόγλειο Σχολείο - Παραμένει αναξιοποίητο και άσχημο εξωτερικά (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για το Χατζόγλειο Σχολείο επί της οδού Ειρήνης.

Για το Χατζόγλειο Σχολείο ιδιοκτησίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, θα σας μεταφέρουμε τι έλεγε σε δελτία τύπου της η Π.Ε. Πιερίας το 2016 και το 2017: «...το κτίριο αυτό αποτελεί αξιόλογο τεχνικό έργο και η ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία του, καθώς και η λειτουργία του, o όγκος του, η θέση του και η χρήση του, έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Π.Ε.Πιερίας αλλά και στην ευρύτερη εικόνα του δημόσιου χώρου στην πόλη της Κατερίνης.»

Όλοι βλέπουμε και όλοι βλέπετε αυτή την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο εξωτερικά σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Κατερίνης. Και δεν είναι μόνο η άσχημη εικόνα του κτιρίου, αλλά και η απορία όλων μας, γιατί τόσα χρόνια το Χατζόγλειο Σχολείο παραμένει αναξιοποίητο, λες και στην πόλη μας, έχουμε πολλά τέτοια κτίρια.

Το 2008 σταμάτησε την λειτουργία του το Χατζόγλειο που από το 1999 είχε περάσει στα χέρια της Π.Ε. Πιερίας και λειτουργούσε ως Κέντρο Λαϊκής Επιμόρφωσης, Κέντρο Νεότητας και Εργαστηρίων Θεάτρου και Κινηματογράφου ενώ στεγαζόταν και το ΚΑΠΗ. Χρειάστηκαν να περάσουν 8 χρόνια μέχρι το 2016 όπου και ξεκίνησαν διαγωνισμοί, μελέτες, τεχνική έκθεση και έχουμε φθάσει στο 2021 και το κτίριο έχει εξωτερικά αυτή την άσχημη εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ".

* Για το Χατζόγλειο Σχολείο μπορείτε να διαβάσετε τα δελτία τύπου της Π.Ε. Πιερίας:

(2016) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:«ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»ένα έργο πνοής για την Πιερία από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

(2017) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:«ΧΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ , ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ

Ελπίζουμε το επόμενο δελτίο τύπου που θα λάβουμε να λέει ότι ξεκίνησαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου και υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα περάτωσης των εργασιών και παράδοσης του προς χρήση από τους κατοίκους της πόλη μας. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να περάσουν άλλα.. 4 χρόνια μέχρι το επόμενο δελτίο τύπου...