Τρίτη 11 Μαΐου 2021

5 τεστ στις 14 ημέρες για να μπορεί ένα παιδί να αθληθεί! Αθλητισμό θα κάνουν τα παιδιά μας ή ιατρικές εξετάσεις;

5 τεστ (4 self test - 1 rapid test) στις 14 ημέρες (10 εργάσιμες ημέρες), για να μπορεί ένα παιδί να αθληθεί απαιτεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από παιδιά 13-18 ετών, ενώ για τα παιδιά 6-12 ετών απαιτούνται 4 self test.

Η υπερβολή και η παράνοια στο μεγαλείο της, με μέτρα, περιορισμούς, απαγορεύσεις ακόμα και σε μικρά ανήλικα παιδιά, που το μόνο που θέλουν είναι απλά να αθληθούν...

Και άντε τώρα τα παιδιά κάνουν self test που είναι ανοιχτά τα σχολεία. Το καλοκαίρι που τα σχολεία κλείνουν, τι θα κάνουν τα παιδιά; Τι άλλο θα σκεφτούν; Θα αντικαταστήσουν τα 2 self test την εβδομάδα με κάτι άλλο;

Τα self test εννοείται είναι αυτά που κάνουν τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο (2 την εβδομάδα), ενώ υπάρχει διαβάθμιση του αριθμού των τεστ, αναλόγως της «επικινδυνότητας» του αθλήματος που συμμετέχουν.

Μάλιστα η ΓΓΑ συνιστά... για «εκπαιδευτικούς λόγους», ώστε να εξοικειώνονται τα παιδιά με το αυτοδιαγνωστικό τεστ, η επιτηρούμενη διεξαγωγή του από εξειδικευμένο προσωπικό στις Ακαδημίες με συχνότητα μία φορά ανά δύο εβδομάδες.

Το κερασάκι στην τούρτα: Επιπλέον, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν εγκρίνει ακόμα την αντικατάσταση των προληπτικών ελέγχων με την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, έως ότου ληφθεί απόφαση που θα αφορά συνολικά τις πάσης φύσεως δραστηριότητες των πλήρως εμβολιασμένων για όλη τη χώρα.


* Η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ: https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3335-2021-05-11-12-40-14