Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Η «ΤΙΜΩΡΙΑ» και η «ΚΑΤΗΧΗΣΗ»...

Μέρες απέραντης παραφροσύνης που θυμίζουν άλλες εποχές, διανύει η πατρίδα μας με την διαταγή της κυβέρνησης για υποχρεωτικά ατομικά τεστ για τον κορονωιό σε ανήλικους μαθητές και την απειλή αποβολής από τις σχολικές μονάδες όσων μαθητών/τριων δεν υπακούσουν και δεν συμμορφωθούν με τις προσταγές των κυβερνώντων.








Πού είναι η Δημοκρατία; Πού είναι τα δικαιώματα του ανθρώπου; Πού είναι οι προσωπικές ελευθερίες; Πού είναι οι οργανώσεις για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου; Πού εξαφανίστηκαν όλοι τους;

Τι θα έρθει αργότερα; Σε 3 μήνες, σε 6 μήνες, σε 1 χρόνο; Μας μαθαίνουν σιγά σιγά να υπακούμε, μετράνε τις αντιδράσεις μας και βήμα βήμα μας οδηγούν στην απόλυτη υπακοή, στην απόλυτη εξαφάνιση του κάθε τι που μας διακρίνει ως ανθρώπους, ως ζωντανά πλάσματα, ξεριζώνοντας από μέσα μας την βούληση, την αμφισβήτηση, την κριτική ικανότητα και την λογική. Θα σκέφτονται αυτοί για εμάς, θα αποφασίζουν αυτοί τι είναι καλύτερο για εμάς. Εμείς απλά θα πρέπει να υπακούμε. Αυτό δεν λέγεται ζωή...


Η «ΤΙΜΩΡΙΑ»:Όσα παιδιά δεν θα κάνουν το ατομικό τεστ για τον κορονωιό δεν θα μπαίνουν στις τάξεις, θα παίρνουν απουσίες, θα χάσουν την πρόσβαση στην Εκπαίδευση, στην Παιδεία, θα χάσουν την χρονιά, θα χάσουν τις πανελλαδικές, δεν θα έχουν μέλλον. 

Η «ΚΑΤΗΧΗΣΗ»: Οι... εκπαιδευτικοί θα ενημερώνουν τους γονείς των παιδιών για την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του τεστ. Λες και δεν «ενημερωνόμαστε» καθημερινά 24ώρες το 24ωρο από τα μέσα μαζικής... «ενημέρωσης»... Αν δεν έχουν «κάρτα» τα παιδιά μας, θα τα θεωρούν αυτόματα... «ύποπτα» και θα τα πηγαίνουν σε ειδικούς χώρους για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊου μέχρι να μας καλέσουν να τα παραλάβουμε αφού μας... «κατηχήσουν»!


Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει η κοινή υπουργική απόφαση: 

Άρθρο 3 - Μη επίδειξη σχολικής κάρτας από τους μαθητές/τριες

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/η, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα. Εάν ο μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί ανά τις σχολικές μονάδες για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊου - COVID 19, μέχρις ότου οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

Κατά την άφιξη των γονέων/κηδεμόνων, επισημαίνονται η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, ως μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου. Οι γονείς/νόμιμοι κηδεμόνες ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού COVID 19 για δύο (2) φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή/τρια προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.