Κυριακή 4 Απριλίου 2021

«Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις...»

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ" για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων:














Δεν χρειάζεται μία Παγκόσμια Ημέρα να μας θυμίζει ότι:

1. Οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι, όταν αναλαμβάνουμε να μεγαλώσουμε ένα κατοικίδιο ζώο και να ακολουθήσουμε αυτά που προστάζει η ανθρωπιά μας και υπαγορεύει ο νόμος. 

2. Προτού προβούμε στην υιοθεσία ενός κατοικίδιου θα πρέπει να γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας, τα δικαιώματα του ζώου και τις αλλαγές που αυτό θα φέρει στην ζωή μας και στις οικογένειες μας. Το κατοικίδιο δεν είναι ένα παιχνίδι που όταν το βαρεθούμε το παρατάμε. Γίνεται ένα μέλος της οικογένειας μας και είναι ένα ζωντανό πλάσμα και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε.

3. Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα φιλοζωικά σωματεία για πληροφορίες, συμβουλές και ότι έχει να κάνει με την ανατροφή και την υγιεινή του κατοικίδιου μας.

4. Δεν ξεχνάμε όμως όταν βλέπουμε ένα αδέσποτο ζώο στον δρόμο να του δείχνουμε την αγάπη μας, να το φροντίζουμε και να μην το κακομεταχειριζόμαστε. Δεν φταίνε αυτά που βρίσκονται στους δρόμους. Και βρίσκονται στους δρόμους με καύσωνες, βροχές, κρύο και είναι πεινασμένα, ταλαιπωρημένα. 

5. Αδέσποτα ζώα δεν είναι μόνο τα σκυλιά. Είναι και οι γάτες, είναι και τα πουλιά και οποιοδήποτε άλλο ζωντανό πλάσμα ο άνθρωπος κατέχει στην ιδιοκτησία του και παρατάει έξω στην πόλη, στην φύση.

Ευχή μας κάθε χρονιά που έρχεται να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και κάποτε να έρθει η ώρα που θα σταματήσουμε να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τις πράξεις μας και όχι με τα λόγια...

Φιλοζωικό Σωματείο Κατερίνης "Ο ΑΡΓΟΣ"