Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Αν συνεχίσουμε να κοιτάμε το δέντρο, πάει το δάσος το χάσαμε...

Όπως συχνά συμβαίνει μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, όποτε οι σκοπιανοί γείτονες μας συμμετέχουν σε κάποια διοργάνωση είτε αθλητική είτε πολιτική-οικονομική, οτιδήποτε, αρχίζει η συζήτηση γιατί λέγονται σκέτο Μακεδονία και όχι βόρεια Μακεδονία.

Δεν είναι αυτό το θέμα! Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι να μην ονομάζονται καν Μακεδονία και όχι βόρεια, νότια, άνω κάτω κλπ. Γιατί έτσι είναι σαν να δεχόμαστε το βόρεια Μακεδονία και να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό. Αν π.χ. έχουμε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο που θα προκαλέσει καταστροφές, σημασία έχει αν η προέλευση του είναι από τα βόρεια ή από τα νότια ή το ίδιο το καιρικό φαινόμενο;

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μία πολύ κακή συμφωνία που μπάζει από παντού. Οι σκοπιανοί την έχουν καταπατήσει, τσαλακώσει από παντού και θα συνεχίσουν να το κάνουν γιατί έχουν διαπιστώσει -όπως όλος ο πλανήτης- ότι η χώρα μας στερείται οποιουδήποτε ίχνους σοβαρότητας και αξιοπιστίας. Αντί το ψευτοκρατίδιο των σκοπίων να τρέμει και την σκιά μας και να μας παρακαλάει για κάποιου είδους συμφωνία, τρέχαμε εμείς από πίσω του και του τάζαμε λαγούς και πετραχήλια για να πάρει το όνομά μας. Μία πολιτική χωρίς αρχή, μέση και τέλος από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Φοβικά σύνδρομα και ανύπαρκτη εξωτερική πολιτική είναι αυτά που λουζόμαστε τώρα. Όποιος ξυπνήσει κάποιο πρωί και πει ότι θα διεκδικήσω κάτι από την Ελλάδα, το κάνει με περίσσια ευκολία και χωρίς καμία επίπτωση.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ (που προεκλογικά ήταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών), παρότι βλέπει τους σκοπιανούς να κάνουν το παν για να μας δείξουν ότι μας έχουν γραμμένους, δεν καταγγέλλει την ίδια την Συμφωνία και δεν την καταργεί. Διαμαρτύρεται χλιαρά γιατί λείπει το βόρεια από το Μακεδονία και αν κατά τύχη εισακουστεί, μπορεί και να πανηγυρίσει που έμεινε το βόρεια, ενώ το ζητούμενο θα ήταν να βρεθούν αφορμές (που μας δίνουν πολλές οι σκοπιανοί), να φύγει εντελώς το Μακεδονία από το όνομά τους.

Για αυτό θα πρέπει και οι πολίτες να μην τρώνε το παραμύθι με το συνθετικό του ονόματος, αλλά να απαιτούν να μην αποκαλούνται καν με το δικό μας το όνομα!