Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Β΄ ΔΑΚ μέχρι το 2024 - Τι γίνεται όμως με το παρκέ και τα υπόλοιπα προβλήματα;

Πολύ θετική εξέλιξη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Β΄ ΔΑΚ, με το ποσό των 702.460 ευρώ.

Θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2024. Τι γίνεται όμως με τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά όσοι αθλούνται στο κλειστό γήπεδο; Τι γίνεται με το παρκέ; Τι γίνεται με το βοηθητικό κλειστό γήπεδο; Με τις τουαλέτες;

Αυτά τα προβλήματα επείγουν και θα έπρεπε ο Δήμος Κατερίνης να τα είχε λύσει... χθες! Θα περιμέναμε κάποια ενημέρωση και για αυτά τα θέματα.


➤ Το δελτίο τύπου του Δήμου Κατερίνης:

702.460 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης - Υπογράφτηκε η απόφαση ένταξης από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα

Κώστας Κουκοδήμος: Προωθούμε τις καλές πρακτικές της «ενεργειακά αποδοτικής» καθημερινότητας στα δημοτικά κτίρια

Σε ένα σύγχρονο ενεργειακά πρότυπο αθλητικό κέντρο αναμένεται να μετατραπεί το Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, καθώς υπογράφτηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κωνσταντίνο Σκρέκα η ένταξη της πράξης «Σύγχρονη Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου και Δράσεις Μείωσης του Ενεργειακού Αποτυπώματος για την Τοπική Κοινωνία της Κατερίνης».

Ειδικότερα, το έργο ύψους 702.460 ευρώ εντάσσεται για χρηματοδότηση στο Budget Heading «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης» στο Πρόγραμμα «GR-Energy 2014-2021», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EOX).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το ποσό των 702.460 ευρώ εξασφαλίστηκε από τον συνολικό προϋπολογισμό ύψους 9.000.000 ευρώ του συγκεκριμένου προγράμματος.

Συνοπτικά, θα αναβαθμιστούν ενεργειακά τρία (3) κτίρια και πιο συγκεκριμένα: το κλειστό κολυμβητήριο, το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ και χάντμπολ, καθώς και το σκοπευτήριο, ενώ μεταξύ άλλων θα υλοποιηθούν επεμβάσεις ως εξής:

Κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ:

- Θερμομόνωση κελύφους.
- Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου με αντλία θερμότητας και fan coils.
- Αντικατάσταση κουφωμάτων.
- Αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών με φωτιστικά τεχνολογίας led.

Κλειστό Κολυμβητήριο:

- Εγκατάσταση υβριδικής Αντλίας Θερμότητας φυσικού αερίου για κεντρικό κλιματισμό και θέρμανση και παροχή ΖΝΧ.
- Αντικατάσταση Συμβατικών Φωτιστικών με Λαμπτήρες Τεχνολογίας LED.
- Εγκατάσταση Συστήματος Αυτοματισμού

Σκοπευτήριο:

- Αντικατάσταση συμβατικού λέβητα με αντλία θερμότητας.
- Αντικατάσταση φωτιστικών με φωτιστικά τεχνολογίας Led.
- Θεμομόνωση του κελύφους.
- Εγκατάσταση Επιδεικτικού Σταθμού Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων με Φ/Β.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στα παραδοτέα της πράξης εντάσσονται και υποέργα που αφορούν π.χ. Εγκατάσταση μετρητικού συστήματος, Ανάπτυξη προωθητικού Υλικού για τη διάχυση των αποτελεσμάτων της πράξης, υποστήριξη στη Διαχείριση και στις Εκθέσεις Προόδου της Πράξης κ.ο.κ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 30/12/2024.

Αναφερόμενος στη θετική αυτή εξέλιξη, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος τόνισε: «Υιοθετούμε και προωθούμε τις καλές πρακτικές της «ενεργειακά αποδοτικής» καθημερινότητας και στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Οργανισμού Πολιτισμού - Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ). Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες μας εργαζόμαστε μεθοδικά για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που προκύπτουν μέσα από Ευρωπαϊκά ή Εθνικά Προγράμματα, με έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση της απόδοσης δημοτικών κτιρίων».

Δήμος Κατερίνης
Γραφείο τύπου
15-07-2021